Izvor: RTS, 24.Nov.2023, 12:40

Више од 30 ухапшених након напада у Даблину, на улицама појачано присуство безбедносних снага

Начелник ирске полиције Дру Харис саопштио је да су 34 особе ухапшене због нереда у Даблину у четвртак увече, после  јучерашњег напада ножем у ирској престоници, у којем су четири особе повређене.
Дру Харис је саопштио да ће 32 особе од 34 ухапшених >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << данас бити изведене пред суд.
Према његовим речима, на насилним протестима, значајно је оштећено 13 продавница, уништено 11 возила полиције, три аутобуса и трамвај.
"Један полицајац је тешко повређен током полицијске акције, док је много више повређено током нереда. Јавни ред и мир је поново успостављен око 21 час синоћ", навео је шеф ирске полиције.
Харис је новинарима синоћна дешавања у Даблину описао као "ванредна", додајући да такве сцене нису виђене у ирској престоници "деценијама".
Харис је оправдао реаговање полицајаца на лице места, додајући да ће бити спроведена "фундаментална ревизија тактике за успостављање јавног реда".
Начелник ирске полиције је упозорио да постоје сумње да би на улицама Даблина могло бити још насиља и да се врше процене одговарајуће реакције.
У Даблину је јутрос приметно појачано присуство безбедносних снага после синоћних насиља, пљачке и хаоса у главном граду Ирске, на протесту након напада ножем код једне школе, у којем је повређено троје деце.
Јавни саобраћај је јутрос нормализован са неким изменама у центру града, а у току је рачишћавање улица, преноси Ајриш индепендент.  

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.