Izvor: RTS, 11.Dec.2023, 19:52

Временска прогноза за 12. децембар 2023.

Ујутру на северу ведро, у осталим крајевима облачно понегде са слабом кишом која би се могла ледити на тлу, на планинама слаб снег. Током дана суво са сунчаним периодима, а увече и током ноћи ново наоблачење понегде с кишом. Ујутру температура од нуле до 6, током дана >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << до 14 степени. Толико ће бити и у Београду, уз дуже сунчане периоде.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ) 
12.12.2023. Уторак: Ујутро на северу претежно ведро уз локалну појаву магле, а у осталим крајевима умерено до потпуно облачно, још понегде са слабом кишом, која се може ледити на тлу, а на високим планинама са слабим снегом. У току дана топлије и суво време са сунчаним интервалима. Увече и у току ноћи постепено наоблачење, које ће углавном на северу условити кишу. Ветар слаб до умерен, јужни и југозападни, после подне источни и југоисточни. Најнижа температура од 0 до 6, највиша од 10 до 14 степени. Упозорење: Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 90%.
13.12.2023. Среда: Претежно облачно, у току дана углавном на северу, а увече и током ноћи и у већини осталих крајева киша, само ће се на крајњем југу и југоистоку задржати суво. Ветар слаб и умерен, у кошавком подручју и на планинама повремено и јак јужни и југозападни, после подне на северозападу, а увече и током ноћи у већини осталих крајева у скретању на северозападни. Најнижа температура од 2 до 9, а највиша од 8 на истоку до 17 степени на западу Србије. Упозорење: Количина падавина већа од 30 l/m² за 24 h, вероватноћа 90%.
14.12.2023. Четвртак:Облачно са кишом али уз пад температуре, па ће киша на планинама прећи у снег. Пре подне и средином дана на северу престанак падавина, док ће у осталим крајевима увече и у току ноћи падавине ослабити. Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Најнижа температура од 4 до 9, а највиша од 7 до 11 степени, током дана у паду. Упозорење: Количина падавина већа од 30 l/m² за 24 h, вероватноћа 90%. Снег, формирање мањег снежног покривача (у планинским пределима), вероватноћа 90%.
15.12.2023. Петак: Претежно облачно и хладније, на северу суво, у осталим крајевима местимично слабе падавине, у нижим пределима углавном киша, а на планинама снег. Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Најнижа температура од 2 до 6, а највиша од 5 до 8 степени. Упозорење: Снег, формирање/повећање мањег снежног покривача (у планинским пределима), вероватноћа 90%.
Прогноза временa за наредних пет дана (од 16.12.2023. до 20.12.2023.)
Умерено до потпуно облачно и углавном суво, само се још у суботу у брдско-планинским пределима понегде очекује слаб снег. За викенд хладно, а следеће седмице мало топлије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.