Izvor: RTS, 21.Nov.2023, 06:59

Кијев и Москва настављају рат дроновима; Зеленски: Постављени нови приоритети у операцијама украјинске војске

Рат у Украјини – 636. дан. Напади дроновима и протекле ноћи – руска страна тврди да је ПВО оборила беспилотне летелице у близини Москве и Брјанске области. Запорошка, Дњепропетровска, Херсонска, Николајевска, Харковска и Одеска област, биле су мета руских дронова, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << саопштиле су Оружане снаге Украјине. Кијев тврди да је потиснуо руске снаге километрима од обале Дњепра. Украјински председник Володимир Зеленски саопштио је да су постављени нови приоритети у операцијама украјинске војске.
У Украјини су настављене борбе. Кијев тврди да је потиснуо руске снаге километрима од обале Дњепра. Оптужио је Русију за гранатирање Дњепропетровске и Херсонске области, а током напада су, како тврди, погинуле три особе.
Запорошка, Дњепропетровска, Херсонска, Николајевска, Херсонска и Харковска област, биле су мета руских дронова, саопштиле су Оружане снаге Украјине. 
Украјински председник Володимир Зеленски разрешио је дужности команданта војних санитетских снага, генерал-мајора Тетјану Осташченко, и саопштио да су "постављени нови приоритети" у операцијама украјинске војске.
Москва, са друге стране, тврди да је руска ПВО спречила напад украјинског дрона на Москву, те да је оборен дрон и изнад Брјанскe области.
У међувремену је, Кремљ саопштио да жали због одлуке Финске да затвори прелазе на граници са Русијом, рекавши да то одражава усвајање антируског става Хелсинкија.
Амерички министар одбране Лојд Остин посетио је Кијев и поручио да ће САД наставити да стоје уз Украјину и у будућности.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.