Izvor: RTS, 24.Okt.2023, 12:10

Штрајкују поштари и курири у Новом Саду, траже веће плате и пријем нових радника

Поштари и курири из Новог Сада ступили су данас у штрајк, а очекују да им се придруже и колеге из осталих делова Србије. Међу захтевима приоритетни су повећање плата и запошљавање нових радника.
Како наводе за РТС, део шалтера у граду ради, али поштари >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и курири не износе писма, пакете, ни експрес пошиљке. 

У саопштењу истичу да су им плате 50 посто испод републичког просека, да су услови за рад неповољни, а број радника у технологији, како наводе, "на катастрофално малом броју", као и да ступају у обуставу рада и да неће одустати до испуњења захтева.
Очекују и да им се придруже и колеге из осталих делова Србије.
У својим захтевима наводе "моментални пријем већег броја поштара, шалтерских радника и курира, моментално повећање плате од минимум 30 одсто, исплата зараде из добити за претходну годину до краја октобра, прекид 'тихе' дискриминације према запосленима који раде и фаворизовање појединаца и званичне гаранције Владе Србије да ће захтеви бити испуњени".
Позивају руководство на хитну реакцију и наводе да су "ово строго и једино раднички захтеви", као и да нису синдикално и политички организовани.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.