Izvor: RTS, 03.Sep.2023, 09:09

Васиљевић: МУП Србије један од носилаца борбе против организованог криминала у овом делу Европе

У међународној акцији коју су предводили припадници Министарства унутрашњих послова Републике Србије, у сарадњи са Јавним тужилаштвом за организовани криминал и БИА, а у координацији са Европолом и више европских полиција, на једрилици у Атлантском океану заплењено >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je 2,7 тонa кокаина. Помоћник директра полиције Драган Васиљевић истиче да та акција потврђује да је МУП Србије један од носилаца борбе против организованог криминала у овом делу Европе.
Полиција је током претходних дана извела више успешних акција у сузбијању трговине наркотицима – како на територији Србије, тако и међународних.
Између осталог, припадници МУП-а су у сарадњи са БИА били предводници у великој међународној акцији у којој је, приликом претреса једне једрилице на Атлантском океану, откривено и одузето 2,7 тона кокаина.

“У Београду је ухапшен вођа те организоване криминалне групе са још три члана организоване криминалне групе, поред њих ухапшена су још два члана ван територије Републике Србије, одузето је више од 540.000 евра у новцу, блокирано је више банковних рачуна, некретнина“, рекао је за РТС помоћник директра полиције Драган Васиљевић.
У акцији су учествовали и Бразил, Хрватска, Шпанија, Норвешка, Словенија, али је носилац акције била Република Србија.
“Почетак рада на овој акцији потиче од Управе криминалистичке полиције, Полицијске управе за град Београд, још у јануару 2022. године њихова претходна знања су указивала да се одређена група бави кријумчарењем наркотика у већим количинама, тако су у сарадњи са Еурополом и више европских земаља, припадници полиције Републике Србије, пратили наведену криминалну групу и 24. је одлучено да се изврши акција и акција је успешно завршена и том приликом понављам одузето је 2,7 тона кокаина", рекао је Васиљевић.
Истиче да та акција потврђује да је МУП Србије један од носилаца борбе против организованог криминала у овом делу Европе.
Полицајци присутни од почетка до краја наставе У петак је почела нова школска година, а у свим основним и средњим школама присутни су полицајци и то од почетка до краја наставе.
“Посебну пажњу обраћају на време доласка и одласка деце из школе за време великих одмора, остварују потребну комуникацију са дежурним наставницима и сваки школски полицајац је дужан да пре почетка и након завршетка своје смене оствари комуникацију са руководиоцем школа", каже помоћник директора полиције Драган Васиљевић.
Истиче да је први школски дан прошао потпуно безбедно, али и да су догађаји из маја месеца показали да увек има ризика који се не могу предвидети.
Школском полицајцу могу се свакодневно обратити и родитељ и дете.
“Треба да им се обрате да би заједничким радом препознали све ризике и претње и на њих благовремено реаговали“, поручио је Васиљевић.
О узроку експлозије у Смедереву Пре два дана у експлозији на последњем спрату зграде у Смедереву страдао је власник стана, који је активирао експлозив, а две особе су повређене.
“Наша сазнања указују да је власник стана активирао експлозив у свом стану и да је он на том акту смртно страдао, да су повређена два лица и да су основни узрок овог догађаја несугласице на релацији станодавац и оних који су били подстанари у том стану“, рекао је Васиљевић.
Указао је да су последице могле бити далеко драстичније, али није хтео да дâ више детаља о каквом је експлозиву била реч, односно о којој количини експлозива и како је набављен.
"Истрага је у току, у надлежности је надлежног тужилаштва, тако да даље не бих улазио у појединости свега онога што се десило, а истрага ће утврдити све чињенице“, рекао је Васиљевић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.