Izvor: RTS, 29.Avg.2023, 07:27

Летњи пљусак након тропских дана – РХМЗ издао и упозорење

После неколико тропских дана, стигла је промена времена која је у појединим деловима земље донела кишу. Пљускови и грмљавина најпре у западном делу земље. Jутрос киша пала и у Београду. Републички хидрометеоролошки завод издао упозорење на могућа изливања бујичних >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << водотока. Наранџасти метео-аларм на снази у Шумадији, Поморављу, источној и југоисточној Србији, на КиМ.
Падавине се данас очекују широм земље – највише после подне и увече у централним, источним и јужним пределима, где се очекују јачи пљускови с градом и олујним ветром.
У већини места данас 7 до 8 степени свежије него јуче. Највиша температура до 31 степен.
У Београду током дана краткотрајни пљускови с грмљавином, а температура највише 29 степени.
Могућа изливања бујичних водотока Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је да су на сливовима Млаве, Пека, Црног и Белог Тимока, Ресаве, Нишаве, Нере и Брзаве током 29. и 30. августа могућа локална изливања бујичних водотока са појавом урбаних поплава.
Пљускови и грмљавина током дана ће локално бити интензивнији (од 20 до 40 мм за кратко време), уз град и олујни ветар, са већом вероватноћом појаве у јужним, централним и источним крајевима земље после подне и увече, наводи РХМЗ.
Наранџасти метео-аларм, који означава опасно време, на снази је у Шумадији, Поморављу, у источној и југоисточној Србији и на Косову и Метохији.
У среду се прогнозира још мало свежије време, повремено с краткотрајном кишом и пљусковима са грмљавином. На југоистоку земље биће углавном суво.
Променљиво облачно време задржаће се и у четвртак, а у петак у већем делу земље биће суво уз делимично разведравање, док ће само на југу и југозападу Србије понегде бити краткотрајне кише.
За викенд суво са сунчаним интервалима, а краткотрајна киша могућа је тек понегде на истоку и југоистоку Србије. Максимална температура за викенд од 26 до 30 степени.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.