Izvor: RTS, 25.Avg.2023, 21:06

Патријарх

Патријарх Српске православне цркве Порфирије разговарао је са новоименованим амбасадором Велике Британије у Беогаду Едвардом Фергусоном о посвећености СПЦ очувању мира међу свим народима, посебно у Босни и Херцеговини и на Косову и Метохији, али и о ставовима >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << појединих британских политичара.
Поглавар Српске православне цркве патријарх Порфирије је амбасадору Едварду Фергусону, на пријему у Патријаршијском двору, пожелео успех у раду на унапређењу односа Србије и Велике Британије, као и два народа у целини.
Како је саопштено из СПЦ, патријарх је сусрет искористио да понови добро познати став Цркве да на Косову и Метохији има довољно места за живот и Срба и Албанаца, али да је КиМ неодвојиви део државе Србије и да има немерљиви духовно-историјски значај за православни српски народ.
С тим у вези, истакао је да “очувању мира не доприносе неутемељене изјаве које су о СПЦ дале одређене личности из политичког живота Велике Британије".
Амбасадор Фергусон је на састанку изнео ставове Велике Британије у вези са различитим актуелним питањима, а као поклон донео заједничку фотографију патријарха са краљем Чарлсом Трећим, насталу 2016. године, у манастиру Ковиљу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.