Читај ми!

Патријарх са британским амбасадором о КиМ и о "неутемељеним изјавама" о СПЦ

Патријарх Српске православне цркве Порфирије разговарао је са новоименованим амбасадором Велике Британије у Беогаду Едвардом Фергусоном о посвећености СПЦ очувању мира међу свим народима, посебно у Босни и Херцеговини и на Косову и Метохији, али и о ставовима појединих британских политичара.

Поглавар Српске православне цркве патријарх Порфирије је амбасадору Едварду Фергусону, на пријему у Патријаршијском двору, пожелео успех у раду на унапређењу односа Србије и Велике Британије, као и два народа у целини.

Како је саопштено из СПЦ, патријарх је сусрет искористио да понови добро познати став Цркве да на Косову и Метохији има довољно места за живот и Срба и Албанаца, али да је КиМ неодвојиви део државе Србије и да има немерљиви духовно-историјски значај за православни српски народ.

С тим у вези, истакао је да “очувању мира не доприносе неутемељене изјаве које су о СПЦ дале одређене личности из политичког живота Велике Британије".

Амбасадор Фергусон је на састанку изнео ставове Велике Британије у вези са различитим актуелним питањима, а као поклон донео заједничку фотографију патријарха са краљем Чарлсом Трећим, насталу 2016. године, у манастиру Ковиљу.

четвртак, 16. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара