Izvor: RTS, 25.Avg.2023, 14:37

Дачић у опроштајну посету примио шефа Канцеларије Савета Европе у Београду

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић сусрео се са Тобијасом Флесенкемпером, шефом Канцеларије Савета Европе у Београду који завршава свој мандат 31. августа.
Министар Ивица Дачић изразио је захвалност Флесенкемперу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на свему постигнутом у оквиру мандата шефа Канцеларије СЕ у Београду, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Истакао је значај и подршке коју нам СЕ већ две деценије пружа у реформском процесу, на путу ка нашем пуноправном чланству у ЕУ, кроз подршку и сарадњу на пољима владавине права, људских права и демократије.
Шеф српске дипломатије искористио прилику да саговорнику понови наше ставове по питању неприхватљивости захтева тзв. "Косова“ за чланство у Савету Европе.
Флесенкемпер је захвалио на сарадњи са Министарством спољних послова, коју је оценио као веома успешну.
Истакао је да је Србија урадила пуно важних ствари уз подршку Савета Европе, те да је наша земља препозната као веома активна и важна држава чланица Савета Европе. 
Изражено је обострано очекивање да ће се досадашња успешна сарадња наставити и са следећим шефом Канцеларије у Београду.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.