Izvor: RTS, 24.Jul.2023, 15:46

Спасојевић: Једна српска породица евакуисана на Крфу, туристи да прате упутства полиције

Амбасадор Србије у Грчкој Душан Спасојевић каже да је након избијања пожара у северном делу Крфа једна српска породица евакуисана из хотела који је био у опасности, као и да су се амбасади обратиле три српске држављанке које су дошле у сопственом аранжману и које >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << су тражиле савет како да се понашају.
Душан Спасојевић наводи да је амбасада у сталном контакту с нашим почасним конзулом на Крфу Спиридоном Масторасом.
"Он је јутрос саопштио да је пожар ноћас стабилизован, да је једна српска породица била евакуисана из хотела који је био у опасности, али да се очекује да се неће вратити током дана. Масторас је изразио оптимизам да је опасност прошла", рекао је Спасојевић.
Како је додао, већина српских туриста долази преко агенција, које на известан начин воде бригу и координишу кретање и понашање група.
Спасојевић напомиње и да је борба с ватром трајала целу ноћ, да су три ватрогасца хоспитализована, а 60 људи је евакуисано бродовима с једне плаже, будући да до ње није могло да се приступи путем.
"Херојским напорима ватрогасаца одбрањено је 12 мањих насеља, која су била угрожена, тако да ниједна кућа није изгорела", рекао је Спасојевић.
Истакао је да су амбасада Србије у Атини, Генерални конзулат у Солуну и почасни конзулати на Криту, Кефалонији и Крфу већ недељу дана у посебном режиму повећани будности, као и да се туристи из Србије нису у великом броју обраћали нашим дипломатско-конзуларним представништвима, нити су имали захтеве за евакуацију.
"Амбасада саветује српске држављане, односно туристе у погођеним подручјима, да буду спаковани и да стриктно следе сва упутства полиције – било усмена, било СМС порукама", рекао је Спасојевић.
Подсећа и да је дежурни телефон амбасаде (+30 694 7882200) доступан 24 сата свим српским држављанима који се налазе у Грчкој.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.