Izvor: RTS, 27.Apr.2023, 18:05

Заштитник грађана покренуо контроле због преноса порођаја у ГАК "Народни фронт" на Тиктоку

Заштитник грађана је по сопственој иницијативи, а на основу објава у медијима да је медицинска сестра запослена у ГАК "Народни фронт" на друштвеној мрежи Тикток уживо преносила порођај као и да је од јуна прошле године делила снимке и фотографије из порођајне сале, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << покренуо поступак контроле законитости и правилности рада ове здравствене установе и Одељења за здравствену инспекцију Министарства здравља, саопштио је омбудсман.
Како се наводи, заштитник грађана од ГАК "Народни фронт" тражи да га у року од 15 дана обавести о свим околностима овог случаја, као и да ли су предузете активности како би се утврдило да ли је медицинска сестра објављивала снимке у периоду и пре преношења порођаја уживо, због чега је против ње покренут дисциплински поступак и удаљена са рада, као и да ли су сходно томе предузете одговарајуће мере и радње које стоје на располагању послодавцу.
Од Министарства здравља, Сектора за инспекцијске послове – Одељења за здравствену инспекцију заштитник грађана тражи да га у истом року обавести о свим чињеницама о овом случају, радњама које су у међувремену предузете, а нарочито да ли су предузели мере за покретање прекршајног поступка против медицинске сестре која је објављивала снимке из операционе сале, на основу Закона о правима пацијената услед повреде права на приватност и поверљивост, каже се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.