Izvor: RTS, 07.Apr.2023, 06:40

Израел одговорио на ракетирање – војска гађала циљеве у Либану и Гази

Израелска војска је саопштила да је гађала циљеве који припадају Хамасу у јужном делу Либана и да је појачала нападе у Појасу Газе.
Израелски напади су уследили након ракетних напада на ту земљу из Либана у четвртак, пренео је Ројтерс.
"Израелске >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << одбрамбене снаге неће дозволити терористичкој организацији Хамас да делује у Либану и сматра државу Либан одговорном за сваки напад упућен са њене територије", наводи се у саопштењу израелске војске.
Kако наводи АП, ваздушни напади су уследили у време док се израелски безбедносни врх састајао како би разговарао о одговору на гранатирање те земље.
Агенција подсећа да је инцидент у јерусалимској џамији Ал Акса раније ове седмице, када је израелска полиција упала у џамију и претукла Палестинце који су се тамо нашли, довео до поновног ракетирања из правца Газе, пошто је јуче око 30 ракета испаљено из Газе и Либана на Израел.
Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху је обећао ''агресиван одговор'' на гранатирање.
''Ударићемо на непријатеље и они ће платити цену за сваки чин агресије'', рекао је Нетанјаху.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.