Izvor: RTS, 08.Mar.2024, 16:34

Код ученика у ОШ "Свети Сава" пронађен нож

Код ученика седмог разреда ОШ "Свети Сава" на Врачару у понедељак је пронађен нож, а у инциденту није било повређених, сазнаје РТС. Случај је преузело Више јавно тужилаштво за малолетнике и обавештен је Центар за социјални рад.
Полиција је одмах >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << реаговала и одузела нож, а затим са учеником обавила разговор у присуству оца.
Случај је преузело Више јавно тужилаштво за малолетнике и обавештен је Центар за социјални рад.
Школа је покренула васпитно-дисциплински поступак и како нови правилник о понашању у случају насиља у школама налаже, одмах је сазван стручни тим и донета је одлука да се ученик осам дана удаљи школе.
Обавештено је Одељенско веће, а у саопштењу се наводи да је израђен и план појачаног васпитног рада у оквиру кога и план друштвено-корисног рада.
Деци које похађају исто одељење као и тај ученик, пружена је додатна подршка, организован је и родитељски састанак.
Школа је позвала и родитеље друге деце из других одељења, уколико је потребно да се јаве педагошком психолошкој служби школе.
Недавно је код ученика Основне школе "Владислав Рибникар" пронађен нож, а потом и секира код ученице шестог разреда Основне школе "Херој Јанко Чмелик у Старој Пазови".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.