Izvor: RTS, 21.Feb.2024, 15:54

Просветни радници у Косовској Митровици: Због уредбе Приштине не можемо да подигнемо

Просветни радници запослени у српском образовном систему на Kосову и Метохији окупили су се данас испред Банке Поштанске штедионице у Северној Митровици како би покушали да подигну плате које су им уплаћене на рачун, али и изразе протест због немогућности да то >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и ураде.
Испред саме експозитуре те банке налази се око 150 људи који покушавају да подигну новац, а поједини су за Kосово онлајн изразили незадовољство поводом ове ситуације, уредбе косовске централне банке која забрањује динар, а која их директно угрожава.
Милена Вучковић каже да после 39 година рада у просвети по први пут не може да подигне зарађени новац.
"Овако никада није било, и у време инфлације смо се сналазили и примали новац. Поред тога што немамо ништа да купимо, сада још остајемо и без новца. Тешко је отићи до Рашке, никоме није лако. Ово је притисак на све нас да одемо одавде, да напустимо вековна огњишта. Kоји је једини разлог? Притисак да се оде са ових простора, да заувек напустимо вековна огњишта. Овде сам рођена и овде ми живи читава породица, сви примамо овде новац и живимо од те плате", рекла је Милена Вучковић за Косово онлајн.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.