Izvor: RTS, 02.Jan.2024, 12:03

Вучић током обиласка тунела "Иришки венац": За две и по године готов цео Фрушкогорски коридор

Председник Србије Александар Вучић обишао је градилиште на излазном порталу тунела "Иришки венац", у оквиру пројекта Нови Сад – Рума. Изградња Фрушкогорског коридора почела је првог маја 2021. године и требало би да растерети саобраћај у градском језгру Новог Сада. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Председник Србије Александар Вучић изјавио је током обиласка радова на Тунелу “Иришки венац“ да ће цео Фрушкогорски коридор у дужини од 47,7 километара бити завршен за две и по године.

"Мислим да никад није било толико мостова да се граде у Новом Саду", рекао је Вучић.
Председник је рекао да ће догодине морати да се крене у пројектовање проширења ауто-пута Београд – Нови Сад, иако ће воз све више преузимати путнике.

"Имамо све више возила, људи то невољно признају, стандард је све већи па имају по више аутомобила. Али и међународни саобраћај је све већи", рекао је Вучић.
Министар грађевинарства Горан Весић рекао је да се тај пројекат реализује испред уговореног рока.
Додао је да ће се од Зрењанина до Лознице, када буду урађени сви планирани ауто-путеви и брзе саобраћајнице, стизати за само 88 минута.
Вучић је нагласио да први пут Војводина добија највише нових километара ауто-пута и брзих саобраћајница.
Што се путева тиче, нагласио је да ћемо ове године отворити 167 километара ауто-путева и брзих саобраћајница, у вредности од готово две милијарде евра.
"Само ове године у вредности од две милијарде евра ће бити завршених ауто-путева и брзих саобраћајница. Тиме не могу да се похвале ни много богатије, ни много моћније земље од наше Србије. Стварно сам задовољан због тога и честитам радницима кинеске компаније ЦРБЦ, који вредно раде на најдужем тунелу у Србији од 3,48 километара", рекао је Вучић.

Вучић: Ускоро стиже велика инвестиција у Лесковац Вучић је најавио да ускоро једна велика компанија стиже у Лесковац, што ће, каже, бити изванредан подстрек за висококвалитетне технолошке инвестиције.
"Велику вест имамо за Лесковац. Ускоро стиже једна 'био-тех' велика компанија са огромном инвестицијом. Неће то бити у броју запослених превише или довољно, али ће у сваком случају бити изванредан подстрек за висококвалитетне, капиталне интензивне технолошке инвестиције на југу Србије", истакао је Вучић.
Председник Србије оценио је да је у нашој земљи све везано за светску изложбу Експо 2027. године.
Како је рекао, захваљујући Експу подигао се Милано, баш као што се и Барселона подигла на Олимпијским играма.
Вучић: Избори су ствар државних органа Србије, приговоре нисмо имали Председник Србије Александар Вучић изјавио је да су избори ствар државних органа Србије и истакао да никада мање приговора није било него на овим изборима.
Вучић је на тај начин прокоментарисао захтев дела опозиције, листе "Србија против насиља", да се спроведе међународна истрага која би испитала наводне неправилности на овим изборима.
"Што се тиче избора, избори су ствар државних органа Републике Србије, институција ове земље. На овим изборима никада мање приговора нисмо имали. Никада. На свим бирачким местима су били представници листе 'Србија против насиља'. Потписали све записнике. Њихови помагачи из сестринских партија из Европе, који су долазили као посматрачи, потписали су те записнике. Од Новог Сада до Београда, до сваког другог места. Никакав проблем нису видели. Сетили су се да имају проблем кад су видели да су изгубили и у Београду, и то убедљиво", рекао је Вучић.
Подсетио је да ће ускоро РИК констатовати резултате избора у складу са законом.
“Па идемо на формирање Народне скупштине, после тога на консултације око формирања Владе", рекао је Вучић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.