Zima stegla kolena

Izvor: Vesti-online.com, 29.Dec.2016, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zima "stegla" kolena

Nakon pisanja "Vesti", podsećanja radi, Oliveri Spasić iz Đunisa kod Kruševca, najpre je stigla donacija anonimne čitateljke iz Republike Srpske od 150 evra, a prethodnih dana sa dalekog kontinenta stigle su još dve.

Njenu borbu sa teškim oboljenjem kolena, gonartrozom, podržao je plemeniti Miloš iz Sidneja, uputivši joj prilog od 150 dolara da bi Olivera što pre nabavila deset injekcija koje bi usporile napredak bolesti i znatno ublažile simptome. Istu želju imali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su donatori iz Sidneja, njeni imenjaci i prezimenjaci Branislav i Olivera Spasić, uputivši joj još 100 dolara.

Pošto smo prosledili ove priloge odmah na kućnu adresu ove nemoćne žene, sada je do konačnog cilja i injekcija deli oko 330 evra. Olivera se sa gonartrozom bori već godinama, a kako vreme odmiče, sve joj je gore. Kako kaže, od kad je došla zima, stanje je očajno.

- Ne ustajem. Bolovi su nepodnošljivi. Zima je uvek najgori period za mene, jer hladnoća dodatno pogoršava stanje. Hvala divnim ljudima koji mi pomažu. Ne poznajem ih, ali bih volela kada bi se ukazala prilika, da im se lično zahvalim. Sada čekam i nadam se da ću u dogledno vreme uspeti da dođem do injekcija - kaže Olivera.

Najviše se brine zbog sina Dušana (34) koji ima Daunov sindrom. Kako kaže, ona trenutno uopšte nije u stanju da brine o njemu.

- Da nije ćerke i muža, koji je takođe bolestan, ne znam kako bih brinula o rođenom detetu - rekla je Olivera.

Njen suprug Branislav boluje od vertiga, bolesti koja izaziva jake vroglavice.

- Kada su loši dani, on ne može nikud iz kreveta. Ćerka ponekad ide da nadniči kad ima posla, kako bismo imali šta da jedemo. Ja u krevetu, suprug u krevetu, a šta sa Duletom? - nemoćno će Olivera.

Spasići žive od svega 100 evra socijalne pomoći i 70 evra Dušanovog dodatka za tuđu negu.

- Sve bi bilo lakše kada bi injekcije mogle da se dobiju na recept. Država štedi na nama najsiromašnijima, ukida nam osnovno pravo da se lečimo. Samim tim, ne možemo da izađemo iz začaranog kruga nemaštine i bolesti - zaključuje Olivera.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.