Izvor: RTS, 05.Jul.2021, 15:58

Za lečenje malog Pavla u Kruševcu prikupljeno 113.000, akcija se nastavlja

Kruševačko udruženje "Prava žena" uz podršku brojnih srodnih društava i sugrađana organizovalo je tokom vikenda Šesti humanitarni bazar. Prikupljena pomoć, preko 113.000 dinara, namenjena je za lečenje petogodišnjeg Pavla Dimitrijevića iz Srnja.
Od trenutka kada je Pavlu potvrđena dijagnoza, cerebralna paraliza, otpočela je borba za njegov prvi korak. Terapije koje u specijalnim bolnicama preko fonda ostvaruje nisu dovoljne, a za dodatnu fizikalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rehabilitaciju, logopedske i defektološke tretmane u Beogradu i Novom Sadu nedostaju sredstva.

"To su terapije koje koštaju 860.000 dinara. Ima pomaka, napreduje dobro, ali mi to želimo da ubrzamo malo više, jer on ima pet godina. I dalje nosi pampers, ne priča, ne hoda, ne koristi rukice, sam ne jede. Sve to radi uz našu pomoć", navodi Bojana Dimitrijević, Pavlova majka.
Olivera Lazić, predsednica Udruženja "Prava žena" iz Kruševca, kaže da očekuju pomoć na lokalnom nivou.
"Iz fondacije 'Budi human', gde, nažalost, ima preko 400 dece koja čekaju pomoć, mi sada izvlačimo decu iz Kruševca i Rasinskog upravnog okruga kako bismo pomogli. Računamo na lokalnom nivou kako bismo probudili svest naših sugrađana. Znamo da su Kruševljani vrlo humani", navodi Olivera Lazić. 
A oni su to odzivom i dokazali. Raznolikom ponudom na tezgama učešće su uzele brojne humanitarne grupe i pojedinci. 
"Ja sam doneo dve Ezopove knjige i doneo sam nekoliko mojih igračaka", kaže humani dečak.
U junu, pomoć je prikupljana za Dimitrija Lazića sa čardž sindromom. Učešćem njegove mame na ovom bazaru, lanac dobročinstva je nastavljen. 
"Humanost je nešto čemu trebam da se učimo svaki dan i treba da težimo tome. Treba da pomognemo apsolutno svakome ko je u nevolji. A ovakvi humanitarni bazari su jedinstvena prilika za to", kaže Jelena Lazić iz Udruženja "Prava žena", Kruševac.
Mogućnost da tako iskažu solidarnost Kruševljani će imati svake prve subote u mesecu.
Naredni bazar biće organizovan 7. avgusta.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.