ZAVRŠEN OMLADINSKI POZORIŠNI FESTIVAL U BELOJ PALANCI

Izvor: Kurir, 04.Dec.2011, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAVRŠEN OMLADINSKI POZORIŠNI FESTIVAL U BELOJ PALANCI

Pozorišna predstava Buba u uhu beogradskog Teatra 5 proglašena za najbolju na pozorišnom festivalu u Beloj Palanci

BELA PALANKA - Predstava "Buba u uhu" u izvođenju Teatra 5 iz Beograda proglašena je za najbolju predstavu na trećem Festalu omladinskih scena Srbije (FOS) u Beloj Palanci.

Na festivalu koji je trajao od 25. novembra do 3. decembra, u zvaničnoj konkurenciji po izboru selektora Vladimira Putnika učestvovalo je sedam predstava omladinskih scena iz Bele >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Palanke, Šida, Rače, Kruševca, Ivanjice i dve predstave iz Beograda.

Stručni žiri u kojem su bili glumac Marko Stojanović, glumica i rediteljka iz Niša Biljana Radenković i pozorišni kritičar iz Niša Slobodan Krstić dodelio je i dve nagrada za najbolju mušku ulogu.

Nagrade su dobili su Marko Ristivojević za ulogu Kamija Šandebiza u predstavi "Buba u uhu" i Igor Greksa za ulogu Zindlera u predstavi "Mulen Ruž" Amaterskog pozorišta Branislav Nušić iz Šida.

Nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Žarka Crnomarković za ulogu Samice u belopalanačkoj predstavi "Gospodin foka".

Najbolje epizodne uloge ostvarili su Uroš Kočović tumačeći recepcionara Ogista Ferejona u predstavi "Buba u uhu" i Milena Cvetković za ulogu Sofije "Cocke" u predstavi "Tamna je noć" kruševačkog amaterskog pozorišta "Kruška".

Koordinator Kancelarije za mlade u Beloj Palanci i menadžer FOS-a Dragan Jocić rekao je da je zadovoljan celokupnom organizacijom festivala.

"Mislim da smo još jednom pokazali da male opštine zaslužuju da im se ukaže prilika da budu domaćini značajnih manifestacija. Podrška nadležnih ministarstava i opštine Bela Palanka obavezuje ceo produkcijski tim da i dalje radi na podizanju kvaliteta samog festivala", kazao je Jocić.

Organizatori Festivala su Kancelarija za mlade Bela Palanka, srednja škola "Niketa Remezijanski" i Centar za kulturu Bela Palanka, a pokrovitelji Ministarstvo kulture, Ministarstvo omladine i Opština Bela Palanka.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predstava "Baš bajka" najbolja na 16. Festiću

Izvor: Glas javnosti, 05.Dec.2011, 07:06

BEOGRAD - Gran Pri za najbolju predstavu na 16. pozorišnom festivalu za decu Festić dobila je "Baš bajka" u režiji i po tekstu Dare De Luka, u produkciji Novobeogradske kulturne mreže...To je na kraju festivala u pozorištu "Boško Buha" saopštio žiri, nakon odgledanih devet predstava najnovije...

Nastavak na Glas javnosti...

"Novi svet" i "Gospodin Foka"

Izvor: PRObjave.com, 05.Dec.2011

Uz podršku opštine Vračar, Fondacija "ZRAK" i Omladinski kreativni centar "Bela Palanka" u okviru projekta "Novi svet" organizuju održavanje pozorišne predstave "Gospodin Foka", Gordana Mihića, u režiji Aleksandra Krstića.. Predstava "Gospodin Foka", u izvođenju Dramske scene Centra za kulturu...

Nastavak na PRObjave.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.