Vučić: Gradi se mnogo bolnica, stižu mamografi, nastavljamo sa lečenjem retkih bolesti

Izvor: B92, 07.Dec.2023, 18:39

Vučić: "Gradi se mnogo bolnica, stižu mamografi, nastavljamo sa lečenjem retkih bolesti"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je Službu za radiološku dijagnostiku u Kruševcu u Domu zdravlja.

U Domu zdravlja prisustvuje ministraka zdravlja Danica Grujičić i dvadeset lekara koji su radili u kovid centru, a koji su dobili ugovore na neodređeno.

"Uložili smo ogroman novac u kliničke centre u Beogradu, Nišu, gradi se mnogo bolnica, domova zdravlja, stižu mamografi, nastavićemo sa inovativnim lekovima i lečenjem retkih bolesti", rekao je predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vučić.

Predsednik je objasnio da grad u kome se danas nalaze nije isti već da se promenio i dodao da Srbija mora da se razvija svuda, te da Srbija nije samo Beograd i Novi Sad.

Tokom obilaska Doma zdravlja predsednik je razgovarao i sa lekarima koji su danas obavili prve preglede mamografa u ovoj ustanovi danas.

"Samo moramo da kažemo ženama da kada dođu da time spasavaju svoje živote. Danas ovaj Dom zdravlja izgleda drugačije. Moraćemo da uđemo u rekonstrukciju i opšte bolnice", rekao je predsednik.

Vučić navodi da je mnogo bolnica urađeno do sada, ali da mora još da se radi.

"Svako ulaganje i u samo lečenje, ali i prevenciju je važno. Izvojićemo mnogo veće cifre", rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da je razgovarao sa roditeljima dece obolelih od retkih bolesti i da je video koliko njima znači pomoć koju su dobili od države.

"Veliki novac smo uložili u lekove za retke bolesti. Kada sam razgovarao sa roditeljima dece koja imaju retke bolesti, video sam da njihovoj sreći nema kraja. To je cilj ovoga što radimo", istakao je Vučić.

On kaže da je sve što želi to da samo jedan od ratova koji su u toku u svetu prestane, i da će onda sve biti dobro.

"Ja mogu da vam kažem da ćemo mi ovde moći da zaposlimo i nove tehničare, i da donesemo mamografe nove", kaže predsednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.