Voda u Kruševcu neispravna za piće

Izvor: Press, 01.Maj.2013, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voda u Kruševcu neispravna za piće

Voda se zamutila zbog povećane potrošnje u prethodnih nekoliko dana i usled otvaranja ventila koji je podigao mulj u cevima, rekli su u kruševačkom Vodovodu. 

"U prepodnevnim časovima, nakon pojave mutnoće u vodi, izvršeno je uzorkovanje vode za piće iz mreže gradskog Vodovoda i na osnovu dobijenih rezultata hemijske analize, preporučuje se da se voda ne koristi za piće, a može se koristiti za sanitarno - tehničke potrebe", saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje.  >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<

U saopštenju se navodi da će građani vodom za piće moći da se snabdevaju iz cisterni koje su postavljene na više lokacija, a ta voda je, kako se ističe, pod kontrolom Zavoda za javno zdravlje. 

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić kazao je Tanjugu da će zbog nastale situacije zatražiti odgovornost nadležnih. 

"Danas ćemo održati hitan sastanak u gradskoj upravi i tražiću da nadležni u Vodovodu budu smenjeni", rekao je Gašić i dodao da je od direktora Vodovoda već zatražio da održi kolegijum i utvrdi odgovornost. 

Kako se navodi u saopštenju Zavoda za javno zdravlje, ova ustanova će nastaviti redovno praćenje zdravstvene ispravnosti vode za piće. 
 
Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Ispravna voda za piće u Kruševcu

Izvor: RTS, 02.Maj.2013, 15:04

Posle skoro trideset sati Kruševljani su dobili pijaću vodu. Analize Zavoda za javno zdravlje od 13 časova potvrdile da je voda iz gradskog vodovoda u Kruševcu ispravna za piće i pripremu hrane. ..Na osnovu rezultata laboratorijskih ispitivanja vode iz gradske mreže JKP Vodovod Kruševac, Zavod...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.