Voda u Kruševcu još uvek nije za piće

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Apr.2015, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voda u Kruševcu još uvek nije za piće

Veći deo Kruševca i danas, četvrti dan za redom, ne moze da koristi vodu za piće iz gradskog vodovoda, a od analiza Zavoda za zaštitu zdravlja zavisi kada će moći da počnu da je konzumiraju.

Zamenik načelnika gradskog Štaba za vanredne situacije Dušan Todorović rekao je Tanjugu da voda može da se koristi za sanitarne potrebe i pripremanje hrane.

On je dodao i da je uspostavljen potpun režim vodosnabdevanja a da Zavod za javno zdravlje, po propisima vrši >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << analize uzorka vode koji su do sada bili ispravni.

"Kada se ispune svi uslovi građani da voda može da se koristi za piće , građani će biti pravovremeno obavešteni", rekao je Todorović.

Zbog izvođenja radova na ugradnji merača protoka vode u Lipovcu kraj Kruševca, od 21. aprila u 7 sati ujutro veći deo grada je bio bez vode zbog planskog isključenja, ali 22. aprila vodosnabdevanje nije uspostavljeno, jer je došlo do kvara na ventilu magistralnog cevovoda.

Kvar je potom otklonjen zahvaljući pomoći stručnih ekipa "Jedinistva" iz Užica, da bi nadležni zatim počeli da ispiraju cevovod i pune rezervoar.

Za snabdevanje su obezbeđene mobilne i stacionarne cisterne sa vodom za pićem, a većina škola i vrtića, koje juče nisu radile, danas su organizovali nastavu jer su obezbedili sanitarne i higijenske uslove.

Ugradnja merača protoka vode na merno regulacionom bloku Lipovac je deo projektnih aktivnosti u sklopu realizacije vodosnabdevanja susednih opština Varvarin i Ćićevac.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

KŠ: Dobili vodu, ali nije za piće

Izvor: B92, 24.Apr.2015

Veći deo Kruševca četvrti dan za redom, ne moze da koristi vodu za piće iz gradskog vodovoda...Od analiza Zavoda za zaštitu zdravlja zavisti kada će moći da počnu da je konzumiraju...Zamenik načelnika gradskog Štaba za vanredne situacije Dušan Todorović rekao je da voda može da se koristi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.