Izvor: Blic, 03.Feb.2017, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voda u Ćićevcu ispravna za piće

Voda u gradskom vodovodu u Ćićevcu je ispravna i može se koristiti za piće, pokazale su analize Zavoda za javno zdravlje u Kruševcu.

Ćićevački vodovod je, posle 23 godine, 1. januara ove godine priključen na regionalni sistem za vodosnabdevanje „Ćelije“ ali je bilo neophodno proveriti kvalitet vode nakon puštanja kroz lokalnu mrežu.

- Urađene su tri analize i treća analiza je pokazala da je voda hemijski i mikrobiološki ispravna i da se može koristiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za piće. Na tri uzastopna uzorka rezultati su bili pozitivni. O tome smo obavestili i nadležne u Opštini Ćićevac – kazala nam je doktorka Slađana Stanić iz Zavoda za javno zdravlje u Kruševcu.

Pre nego što je lokalni vodovod priključen na regionalnu mrežu Ćićevčani su se godinama vodom snabdevali sa javnih česama.

Prema rečima doktorke Stanić i u narednom periodu nastaviće se uzorkovanje vode iz ćićevačkog vodovoda i to intenzivnije nego što predviđaju propisi. Uzorkovanje će se raditi jednom sedmično sa pet uzoraka.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.