Venčanje u Đavoljoj varoši

Izvor: juGmedia, 02.Dec.2012, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venčanje u Đavoljoj varoši

KURŠUMLIJA -  U okviru turističke ponude Prolom Banja nudi i venčanje u Đavoljoj Varoši najavio je  direktor banje Zlatko Veljović, već  ima zainteresovanih, prvo venčanje sledećeg vikenda. Već sledećeg vikenda  u Đavoljoj Varoši  venčaće se  i prvi mladenci Svetlana Stevović i Nebojša Ralić iz Kruševca.

Ove godine čak 38.000 turista iz naše zemlje i inostranstva posetilo je ovaj retki prirodni fenomen koji se našao i na top listi UNESKA u >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << takmičenju za 7 najvećih svetskih čuda prirode, što je ovu turističku destinaciju učinilo još zanimljivijom i privlačnijom turistima.

Interesantno je da o nastanku Đavolje Varoši ima više narodnih predanja, a jedna od legendi kazuje da su to ustvari okamenjeni svatovi koje je zla sila sprečila da venčaju dvoje zaljubljenih, upravo na toj legendi se bazira najnovija ponuda, tako da se prvi par koji će prkositi ovoj legendi reći sudbonosno da predstojećeg vikenda.

(Kraj)
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Venčali se u Đavoljoj Varoši

Izvor: JužneVesti.com, 02.Dec.2012

Svetlana Stevović (46) iz Kruševca i Nebojša Ralić (56) iz Blaca venčanjem u Đavolje Varoši kod Kuršumlije, razbili su legendu o ukletosti ovog mesta.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.