VANREDNO I U KRUŠEVCU: Hospitalizovano 78 pacijenata obolelih od korone

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2020, 16:32

VANREDNO I U KRUŠEVCU: Hospitalizovano 78 pacijenata obolelih od korone

Na Infektivnom odeljenju hospitalizovano je 78 pacijenata sa različitim tegobama.

Od početka epidemije u Rasinskom okrugu KOVID-19 potvrđen je kod 548 lica, od čega najviše u Kruševcu-343. Danas, međutim, nisu stigli novi rezultati testiranja, a poslednji koji su prosleđeni juče, odnose se na briseve uzorkovane 6.jula.

Situacija je alarmanta u Aleksandrovcu, gde su od početka epidemije registrovana 92 pozitivna slučaja, a vanredna situacija proglašena još >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 7.jula.

Pritisak na KOVID-ambulantu Doma zdravlja "Dobrivoje Ger Popović" je veliki, a slično je i u drugim ambulantama u okrugu. U Brusu je korona potvrđena kod 62 osobe, u Varvarinu kod 27, u Ćićevcu u 13 slučajeva i u Trsteniku u 11.

Vanredna situacija na snazi je od srede i u Kruševcu,a dan kasnije pooštrene su mere u borbi protiv epidemije pa je zabranjeno i okupljanje više od 10 ljudi u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Čak 36 smrtnih slučajeva dovodi se u vezi sa KOVID- infekcijom od početka epidemije. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Kruševac,366 lica se smatra izlečenim od korona-virusa.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.