VANREDNI AUTOBUSI ZA JUG SRBIJE

Izvor: Kurir, 22.Apr.2011, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VANREDNI AUTOBUSI ZA JUG SRBIJE

BEOGRAD - Beogradska autobuska stanica (BAS) i preduzeće "Lasta" uveli su i danas zbog uskršnjih praznika, vanredne polaske autobusa ka destinacijama u zemlji i inostranstvu, a najveće interesovanje putnika je za mesta na jugu Srbije i turističke destinacije, rečeno je u BAS-u i "Lasti".

Otpravnik BAS-a Milutin Božić je rekao da je planirano da saobraća 820 autobusa, od čega 108 vanrednih.

On je istakao da je su putnici pokazali interesovanje za sve pravce i da ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dovoljno karata za sve destinacije.

Prema njegovim rečima, putnici su najveće interesovanje pokazali za Kruševac, jug Srbije, Aleksandrovac, Blace, kao i za turističke destinacije Zlatibor i Taru.

Samo jutros se pet autobusa uputilo ka Zlatiboru, rekao je Božić.

Dežurni dispečer preduzeća "Lasta" Miodrag Milenković rekao je da je planirano da 429 vozila u linijskom saobraćaju ostvare 3.044 polaska.

On je naveo da je predviđeno 16 dodatnih polazaka ka raznim destinacijama, među kojima su Kuršumlija, Zlatibor, Prokuplje, Sijarinska Banja, Bosilegrad...

Milenković je rekao da je, kada je reč o međunarodnim destinacijama, planiran samo jedan dodatni polazak za Pariz i to u 10.45 časova.

Puni vozovi

Železnice Srbije su najavile da će tokom uskršnjih praznika uvesti dodatne vozove ukoliko bude potrebno.

Prema procenama iz tog javnog preduzeća Vozovima Železnica Srbije iz Beograda je u četvrtak na put krenulo više od 5.000 putnika.

Putnici se tradicionalno najviše interesuju za Crnu Goru i redovni kapaciteti u vozovima koji su pošli sinoć ili polaze danas pre podne iz Beograda za Bar su popunjeni.

Zbog povećanog interesovanja za putovanje do Bara, Železnice Srbije su od četvrtka uvele dodatne vagone za prevoz automobila u večernjem vozu koji iz Beograda za taj grad na obali Južnog Jadrana polazi u 22:10 časova.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.