Uručena nagrada Zoran Mamula

Izvor: RTS, 15.Maj.2014, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručena nagrada "Zoran Mamula"

Radio B92 obeležio je četvrt veka postojanja uručenjem nagrade "Zoran Mamula". Ta nagrada ustanovljena je u znak sećanja na jednog od osnivača i najistaknutijih novinara informativne redakcije.

Nagradu je dobila studentkinja Fakulteta političkih nauka iz Beograda Aleksandra Babić, autorka radio reportaže "Na raskršću", koja je emitovana na Radiju 202 i na Radiju Kruševac, saopšteno je iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << B92, prenosi Beta.

Reportaža Aleksandre Babić skrenula je pažnju na život u Kazneno-popravnom domu u Kruševcu, u kojem oko 200 mladih delinkvenata kroz rad sa psiholozima i vaspitačima pokušava da nađe put u normalnu svakodnevicu nakon počinjenih prekršaja.

Uprkos težini i kompleksnosti odabrane teme, Aleksandra je uspela da pošalje pozitivnu, ohrabrujuću životnu poruku, balansirajući brojne lične potresne priče, dokumentujući svakodnevicu jedne od brojnih sličnih ustanova u Srbiji, naveo je žiri u saopštenju.

U žiriju, koji je odluku o dobitnici nagrade doneo jednoglasno, bili su: Tamara Pupovac sa Fakulteta za medije i komunikacije, Rade Veljanovski s Fakulteta političkih nauka, pomoćnik ministra kulture Saša Mirković i programska direktorka Radija B92 Ana Martinoli.

Među dosadašnjim dobitnicima nagrade "Zoran Mamula" su, kako već afirmisani novinari poput Danice Vučinić, Miloša Teodorovića i Ivane Živkov, tako i studenti novinarstva Milka Domanović, Lana Bunčić, Maja Obradović i Ivana Majstorović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.