Ukida se respiratorni centar u leskovačkoj kovid Bolnici - teži pacijenti se šalju za Niš i Kruševac

Izvor: JužneVesti.com, 06.Maj.2021, 14:32

Ukida se respiratorni centar u leskovačkoj kovid Bolnici - teži pacijenti se šalju za Niš i Kruševac

Na respiratorima u kovid delu leskovačke Opšte bolnice trenutno se nalazi 5 pacijenata i oni će biti poslednji koji su tamo primljeni, jer će nadalje, kako objašnjava direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević, takvi pacijenti ubuduće biti hospitalizovani u Nišu i Kruševcu.

Ohrabrujući podatak, kako kaže Dimitrijević, predstavlja to što se u respiratornom centru nalazi toliki broj pacijenata, a kako >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bi se anesteziolozi koji rade u kovid sistemu oslobodili, takve pacijente ubuduće će slati u druge gradove.

Na respiratoru je trenutno 5 pacijenata, sve ostale teže pacijente ćemo od sada slati u kovid bolnice u Nišu ili Kruševcu. Cilj nam je da oslobodimo anesteziologe iz respiratornog centra kako bi dali šansu i nekovid pacijentima. Imamo veliki broj ljudi koji su na čekanju već više od godinu dana. Oni su bili zapostavljeni, za nekih 7 do 10 dana očekujemo da će se krenuti sa operacijama - sopštio je Dimitrijević.

On je još jednom apelovao i na sve građane da se vakcinišu i na taj način pomognu i ostalim odeljenjima u bolnici da izađu iz kovid sistema.

Nakon što je prošle nedelje iz kovid sistema izašlo odeljenje urologije, u narednih nekoliko dana, kako objašnjava direktor, u normalan rad se vraćaju i odeljenja neurologije i rehabilitacije.

Trenutno se u Opštoj bolnici nalazi 109 pacijenata koji su zaraženi virusom korona, a Dimitrijević očekuje da se u narednim danima taj broj smanji.

Na odeljenjima neurologije i rehabilitacije nema pacijanta. Trenutno se ta odeljenja sređuju, s obzirom na to da se broj pacijenata smanjuje, a očekujemo da se taj trend nastavi i u narednim danima. Nema opuštanja, ali vreme je da se posvetimo i pacijentima koji nemaju kovid - rekao je Dimitrijević.

Podsetimo, pre nedelju dana iz kovid sistema u leskovačkoj bolnici izašlo je odeljenje urologije.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.