Udavio majku, otac  uspeo da pobegne

Izvor: Blic, 01.Okt.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udavio majku, otac uspeo da pobegne

Kruševac - Gradimir M. (46) iz sela Veliki Šiljegovac kod Kruševca uhapšen je zbog sumnje da je prekjuče po podne zadavio majku Živanu (67), koju je kao i oca već godinama fizički i psihički maltretirao. Samo četiri dana pre zločina Gradimir M. je otpušten iz neuropsihijatrijske bolnice u Toponici, uz obrazloženje da nema dokumenta, da nije osiguranik i da nema ko da plati njegovo lečenje!


>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- Gradimir je bio pijan. Prvo počeo mene da maltretira, ali sam uz izgovor da mi u komšiluku duguju hiljadu dinara, uspeo da pobegnem i od suseda pozovem policiju. On je u međuvremenu počeo da tuče Živanu. Uspela je da se otrgne i istrčala je na put. Ali u blizini kuće je pala, i on ju je sustigao i počeo da je davi i šutira - priča za „Blic" Vladislav M. (72), Gradimirov otac, i dodaje da su policija i Hitna pomoć ubrzo stigle, ali da je njegova supruga već bila mrtva.

Iako na njenom telu nisu uočene povrede, patrola koja došla na lice mesta, znajući da Živanu i Vladislava maltretira sin, nije isključila mogućnost da je ona ubijena.

- Gradimir je negirao da je majku maltretirao i da ju je ubio. Kako je samo ove godine policija protiv njega podnela dve krivične prijave zbog nasilja u porodici, nije isključena mogućnost da ju je pretukao, i priveden je. Obdukcija je potvrdila sumnju da je ubijena. Naime, na vratu je imala povrede, što ukazuje na to da je zadavljena - kaže sagovornik „Blica" blizak istrazi i dodaje da je u Živaninom džepu nađeno hiljadu dinara i da je Gradimir pokušao i da joj ukrade novac.

Osumnjičeni za ubistvo majke, Gradimir M. je, kako kaže njegova sestra Gordana T., psihički bolesnik i alkoholičar. Zbog problema koje je pravio porodici, Gradimir je pre više od mesec dana smešten na odeljenje neuropsihijatrije kruševačke bolnice, odakle je prebačen u Toponicu. Devet dana je tamo bio na posmatranju.

-Žrtva: Živana M. - Vladislav M. uspeo je da se odbrani od sina

- Četiri dana pre ubistva majke otpušten je iz bolnice. Kada sam pitala zašto, socijalna radnica mi je rekla da je otpušten zato što nema dokumenta, ni ličnu kartu, ni zdravstvenu knjižicu, i upitala me ko će da plati njegovo lečenje - tvrdi Gradimirova sestra.

Ona objašnjava da je njen brat pre 22 godine sa suprugom otišao u Švajcarsku. Dobili su sina i dve ćerke od kojih je mlađa napunila 16 godina onog dana kada je Gradimir ubio majku.

- Ovde nikada nije radio, a u Švajcarskoj je kratko vreme vozio kamion, i posle besposličario. Pre 13 godina zbog incidenata koje je pravio, proteran je i vratio se kod roditelja. Oca i majku je maltretirao. Izdržavali su ga, a on je prodao sve stvari iz kuće, čak i parket - priča Gradimirova sestra.

Roditeljima je rođak našao stan u koji je trebalo da se presele danas i pobegnu od sina nasilnika. Vladislav i Živana su i prošlu zimu proveli kod unuka, jer u kući nisu imali ni ono najpotrebnije za život zbog sina koji je sve, kao kaže Gordana, proćerdao.

- Pre nekoliko meseci sin me je pretukao i polomio mi ruku. Mesec dana sam bio u bolnici. Iz straha da nas ne napadne, često smo spavali u komšiluku, a dešavalo se da pored kreveta čuvam letvu - kaže Vladislav M.

Maltretirao i komšije

- Gradimir je bio nasilan ne samo prema roditeljima već i prema

komšijama. Napadao nas je, a dešavalo se da upadne u obor i zadavi prase - kažu komšije.

Oni navode da je Vladislav bio trgovac i da je njegova porodica bila bogata.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.