Ubica supruge najavljivao zločin

Izvor: Politika, 17.Nov.2015, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubica supruge najavljivao zločin

 Varvarin – Svirepo ubistvo, koje se prekjuče dogodilo u naselju Varvarin u blizini istoimene varošice, možda je moglo i da se izbegne. Na to upućuju novi detalji iz Policijske uprave u Kruševcu, koja je protiv ubice Nebojše Pavlovića (61) već reagovala 2013. godine.

Da podsetimo, Pavlović je na Đurđic, svoju krsnu slavu, 16. novembra, oko 15.30 sati, kasapskim nožem više puta udario u vrat suprugu Milicu (55) dok je prala sudove u kuhinji. Ubica je radio kao konobar, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << a povremeno je obavljao i mesarske poslove u selu. U kući Pavlovića se u vreme napada nalazilo više gostiju. Odmah nakon teškog ranjavanja, Milicu su prevezli u Dom zdravlja u Varvarinu, gde je preminula.

Policija je, u saradnji sa nadležnim javnim tužilaštvom, odmah uhapsila osumnjičenog za ubistvo i odredila mu meru zadržavanja od 48 sati. Prema izjavama komšija, u selu se znalo da je Nebojša pretio da će ubiti suprugu.

Na zahtev „Politike” iz Policijske uprave u Kruševcu juče su nam na pitanje da li je ranije bilo policijskog postupanja prema Pavloviću zbog pretnji supruzi, odgovorili potvrdno:

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu su u januaru 2013. godine, posle prijave nasilja u porodici, preduzeli sve mere iz svoje nadležnosti. Nakon prikupljenih dokaza protiv osumnjičenog je podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu, a o događaju je obavešten i Centar za socijalni rad.”

Osnovni javni tužilac juče je bio na službenom putu u Beogradu, pa odgovor u vezi sa sudbinom ove krivične prijave, nismo mogli da dobijemo, ali smo, shodno propisanoj proceduri, upućeni da podnesemo pisani zahtev sudu, uz obećanje da odgovor možemo dobiti najduže za 24 sata.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.