UBIO GA PROVALNIK!

Izvor: Kurir, 17.Mar.2011, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UBIO GA PROVALNIK!

ALEKSINAC - Hrabrost ga koštala života! Srbobran Srećković (57) iz sela Moravac kod Aleksinca ubijen je u lokalu u sklopu njegove kuće kada je na delu uhvatio provalnika. Razbojnik je juče oko 2.45 sati u Srbobrana ispalio hitac, koji ga je pogodio u stomak. Policija je saopštila da je već

ALEKSINAC - Hrabrost ga koštala života!

Srbobran Srećković (57) iz sela Moravac kod Aleksinca ubijen je u lokalu u sklopu njegove kuće kada je na delu uhvatio provalnika. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Razbojnik je juče oko 2.45 sati u Srbobrana ispalio hitac, koji ga je pogodio u stomak. Policija je saopštila da je već tokom jutra na području Kruševca uhapsila osobu za koju sumnja da je počinila ovaj zločin, ali ime nije otkriveno.

U kući Srećkovića supruga Violeta i pokojnikovi prijatelji još ne mogu da prihvate tragičnu istinu. Ćerka Marina (24) i sin Miroslav (29) za smrt oca čuli su dok su bili u Švajcarskoj. Naime, Miroslav je bio u poseti Marini, koja živi tamo.

Violeta kaže da je Srbobrana usred noći probudila lomljava stakla na ulaznim vratima prodavnice, koju daju u najam jednom poznaniku, ali da ona u tom trenutku nije ništa čula.

- Trgla sam se tek kad je Srba ustao i potrčao. Izašla sam i videla razbijeno staklo, a nasred lokala je stajao provalnik i držao pištolj! Srba mu je viknuo: „Šta ćeš tu? Sad ću da ti pokažem!“ Razbojnik je podigao pištolj, a ja sam pobegla pozadi, uplašila sam se da će pucati u mene... Onda sam čula pucanj. Videla sam kako je Srba pao na stepenice ispred radnje. Kazao je: „Ma, nije me pogodio!“ Ali, ja sam videla krv... Metak mu je ušao u desnu slabinu, a imao je ranu i na levoj. Bio je svestan kad je pao. Odmah smo pozvali Hitnu pomoć - priča kroz suze Violeta.

Hitna pomoć je brzo stigla, ali je Srbobran, nažalost, izdahnuo sat kasnije.

Iako policija nije saopštila identitet osobe osumnjičene za ubistvo Srbobrana Srećkovića, u Moravcu kažu da je to čovek iz kraja koji je i ranije imao problema sa zakonom.

Miodrag Stanković

Poginuo braneći tuđe

Komšije i prijatelji Slavoljub Zdravković (59) i Miloš Stanojković (22) kažu da je Srba bio i veseljak kojeg su svi voleli i dobar trgovac.

- Juče smo zajedno pili čaj. Često smo išli zajedno na teren - trgovao je poljoprivrednim mašinama, voćem, povrćem... Znali su ga po celoj Srbiji. Mnogo je voleo konje, bila mu je želja da ima jednog, ali kad ostari - sada nije mogao jer je bio često na putu. I eto, poginuo je dok je čuvao radnju drugoga - kaže Miloš Stanojković.

Voleo konje

- Zvao sam ga „čičo“, iako nismo bili rod. Od 13. godine me čuvao i učio da trgujem. Išli smo svuda zajedno... Baš pre neki dan smo bili u Negotinu. Gledali smo neku kobilu i slikali se s njom jer je Srba voleo konje. Tada sam mu u šali rekao: „E, čičo, ova će slika da ti ide na spomenik!“ Smejali smo se, a evo šta se desilo. Ne mogu da verujem, svima je činio dobro, a nikome zlo - priča Miloš Milosavljević (33).
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.