U susret smaku sveta

Izvor: RTS, 20.Dec.2012, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U susret smaku sveta

Ovih dana vladala je prava euforija zbog proročanstva drevnih Maja da će civilizacija nestati. Uoči smaka sveta Kruševljani su, kažu, opušteni, što zbog slavskih dana, a i zbog toga što se do "Nojeve barke" na Rtnju od Kruševca stiže za sat vremena.

Većina Kruševljana nimalo se, kažu, ne plaše smaka sveta. Smatraju da su to prazne priče, a o smaku sveta razgovara se i u školi, ali čisto radi zabave. Đaci kažu da niko ne veruje u to.

U Gradskom štabu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nema stalnih zasedanja uoči najavljene kataklizme.

Dušan Todorović iz gradskog štab za vanredne situacije kaže da planove za evakuaciju povodom smaka sveta nemaju, niti ih planiraju, jer, kako kaže, smatraju da toga neće doći.

Iako većina čarapana ne razmišlja o sudnjem danu ipak se primećuju i sumnjivi detalji na ulicama grada. Pojačano je prisustvo soabraćajne policije, a pojavili su se i popusti od 99 odsto koji prvi put odgovaraju srpskim standardima.

Vrh novogodišnje jelke na gradskom Trgu nakrivio se u pravcu Rtanj planine. I pored toga kićenje grada se nastavlja. Dok mnogi u Srbiji odbrojavaju, Kruševljani rade, ali i polemišu.

"Znajući to pustila sam neke čekove koji bi sada trebali da dođu na realizaciju", kaže jedna od sugrađanki.

Većina je preživela, kaže, bar pet smakova sveta. Za pojedince je posebno simpatično bilo pomračenje Sunca iz 1999. godine. A među vicevima, najviše se prepričava ovaj: "Dolazi smak sveta u Srbiju i kaže: "Ovde sam već bio. Ne dolazim više".

Bez obzira na ono što nam sledi, u staroj prestonici se ne odriču kulture. U kruševačkom Kuturnom centru za taj dan planiran je novogodišnji maskenbal. Da li slučajno, ili radi uroka na plakati je petak obeležen kao 20.12. Kruševačko pozorište odlazi na gostovanje.

Svetlana Đurdđević, pi-ar kruševačkog pozorišta kaže da je kruševačko pozorište već 21. decembra na Rtnju, a 22. decembra u Paraćinu gde igraju predstavu i dodaje da ništa nije slučajno.

Pošto je Rtanj prebukiran i preskup, ko zna možda brdo Bagdala, sa koje se ova planina dobro vidi bude spas za Čarapane.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kruševac, u susret smaku sveta

Izvor: RTS, 20.Dec.2012

Ovih dana vladala je prava euforija zbog proročanstva drevnih Maja da će civilizacija nestati. Uoči smaka sveta Kruševljani su, kažu, opušteni, što zbog slavskih dana, a i zbog toga što se do "Nojeve barke" na Rtnju od Kruševca stiže za sat vremena. ..Većina Kruševljana nimalo se, kažu,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.