U kasarni “Rasina” 500 ležajeva: U Kruševcu će biti regionalna KOVID bolnica, gradiće se tri meseca

Izvor: Večernje novosti, 08.Jul.2020, 16:14

U kasarni “Rasina” 500 ležajeva: U Kruševcu će biti regionalna KOVID bolnica, gradiće se tri meseca

Regionalna KOVID-bolnica na periferiji Kruševca, čiju je gradnju najavio predsednik Aleksandar Vučić, primaće pacijente iz centralne i južne Srbije. Počinje priprema terena i procena stanja objekata u kasarni KRUŠEVAC - RADOVI na Regionalnoj KOVID bolnici, koja će, kako je potvrđeno “Novostima”, biti u staroj kasarni “Rasina” na periferiji Kruševca, trajaće tri meseca od početka gradnje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Gradonačelnica Jasmina Palurović napominje da je grad logistički spreman da podrži ovako zahtevan projekat, koji je ranije najavio predsednik Aleksandar Vučić.- Poznato da će regionalna KOVID bolnica u Kruševcu biti manjeg kapaciteta u odnosu na bolnicu u Beogradu i imaće kapacitet od oko 500 ležajeva, lokacija bolnice biće izvesno u krugu kasarne “Rasina” - kaže za “Novosti” gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović. - Grad je potpuno spreman da logistički podrži ovakav veliki projekat koji je od izuzetnog značaja. Bolnica će biti za pacijente iz Kruševca, centralne odnosno južne Srbije, koji će moći da dobiju kvalitetnu uslugu lečenja. Posebno je značajno što govorimo o najopremljenijoj i najsavremenijoj bolnici u situaciji kada se suočavamo sa virusom, koji ugrožava ljude svih starosnih kategorija.Na pitanje “Novosti” kada će konkretno krenuti radovi, gradonačelnica napominje da je rok za završetak radova tri meseca, a da će gradnja početi nakon pripreme samog terena, snimanja,procene stanja objekata unutar kruga kasarne, koja godinama nije u funkciji. Trenutna faza rada na ovom projektu nije u nadležnosti grada.Kruševac je u dosadašnjem toku epidemije imao iskustva sa radom posebne KOVID bolnice u Hali sportova, koja je radila od sredine aprila do sredine maja. Imala je smeštajni kapacitet od 130 kreveta, novu dijagnostičku opremu,a u vreme rada kroz nju je prošlo oko 90 pacijenata. Stručnim savetima i konkretnom podrškom u pripremi prostora učestvovale su kineske i ruske medicinsko-sanitarne delegacije, a objekat su čuvali pripadnici Garnizona Kruševac - Vojske Srbije.KRUŠEVAC U VANREDNOJ SITUACIJIU Kruševcu je od srede na snazi vanredna situacija i primenjuje se 15 posebnih mera za sprečavanje daljeg širenja KOVID-19, od ograničenog i posebnog rada ugosstiteljskih objekata,preko zabrane okupljanja više od 5 lica,zabrane manifestacija,do zabrane rada velnes i spa centra. Na Infektivnom odeljenju u Opštoj bolnici hospitalizovano je 66 bolesnika, među kojima je 17 pozitivnih.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Centri za kovid u Beogradu i Kruševcu gotovi za tri meseca: Do oktobra spremno 1.500 kreveta

Izvor: Večernje novosti, 09.Jul.2020, 12:17

Novi objekti biće podignuti na Batajničkom drumu i u krugu kruševačke kasarne "Rasina" NAJMANjE 1.300, a najverovatnije 1.500 kreveta za bolničko lečenje najtežih formi kovida 19 biće obezbeđeno u dve nove bolnice, jedne u Beogradu, a druge u Kruševcu, koje će biti izgrađene...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.