U Smederevu počeli Nušćevi dani

Izvor: RTS, 10.Apr.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Smederevu počeli "Nušćevi dani"

Od večeras pa do 15. arila u Smederevu traju "26.Nušićevi dani". Manifestaciju je otvorilo Kruševačko pozorište predstavom "Svet" a biće završena uručenjem nagrade za životno delo glumici Ljiljani Stjepanović.

Nastupom glumačkog ansambla Kruševačkog pozorišta s tekstom Branislava Nušića "Svet", večeras su u Smederevu počeli "Nušićevi dani".

Manifestacija je pokrenuta pre 26 godina u znak sećanja na komediografa Branislava Nušića koji je u Smederevu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << proveo rano detinjstvo. Tada se verovalo i da je rođen u tom gradu.

Nušić je međutim rođen u Beogradu, ali neke enciklopedije i dalje navode Smederevo kao mesto njegovog rođenja.

Tokom manifestacije koju je večeras otvorio ministar kulture Nebojša  Bradić, publika će videti šest pozorišnih predstava.

Sutra je na reperotaru predstava "Vlast", u režiji Radoslava Zlatana Dorića i interpretaciji glumaca Pozorišta Slavija iz Beograda, u nedelju gostuje Beogradsko dramsko s tekstom Stevana Koprivice "U pola cene".

U Smederevu će 13. aprila gostovati Narodno pozorište iz Beograda s predstavom "Dr" u režiji Jagoša Markovića, 14. aprila gostuje Teatar Madlenianum iz Zemuna sa "Ožalošćenom porodicom" u adaptaciji i režiji Juga Radivojevića.

Zvezdara teatar će 15. aprila prikazati "Generalnu probu samoubistva" Dušana Kovačevića.

Nagrada za životno delo biće uručena Ljiljani Stjepanović poslednje večeri manifestacije, kada će dobitnica prirediti kabaretsku predstavu sa svojim gostima.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.