U SAVREMENOM DOMU IZBEGLI LIKVIDACIJU

Izvor: Kurir, 20.Jun.2010, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U "SAVREMENOM DOMU" IZBEGLI LIKVIDACIJU

KRUŠEVAC - Kruševačko preduzeće "Savremeni dom" biće reorganizovano i neće otići u likvidaciju, izjavio je predstavnik Veća Samostalnog sindikata Milenko Mihajlović.

On je najavio da bi u utorak trebalo da se donese i odluka o raskidu kupoprodajnog ugovora sa vlasnikom firmom "Idea projekt" iz Beograda.

Mihajlović je kazao da je na intervenciju sindikata i rukovodstva grada Kruševca, u Privrednom sudu u Kraljevu, u kome je polovinom aprila pokrenut predstečajni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << postupak, izbegnuto proglašenje bankrotstva po osnovu novog Zakona o stečaju.

- To znači da je uplaćen predujam od oko 300.000 dinara i pripremljen plan reorganizacije tokom koga će delom imovine biti namireni poverioci po osnovu prodaje ili reprograma, dok će se zdravo jezgro firme sačuvati za istu ili neku drugu proizvodnju - objasnio je Mihajlović.

On je dodao da sada predstoji i raskid kupoprodajnog ugovora jer većinski vlasnik ni posle dva upozorenja Agencije nije ispunio ugovorne obaveze, o čemu će u utorak predstavnici gradske vlasti i sindikata razgovarati sa predstavnicima Agencije za privatizaciju.

"Savremeni dom" je privatizovan u junu prošle godine kada ga je kupila kompanija "Idea projekt" iz Beograda po početnoj ceni od 92,7 miliona dinara, uz obaveznu investiciju od 23 miliona dinara.

Novi vlasnici su tada obavestili javnost da su svi objekti i oprema fabrike pod hipotekom, da su dugovanja firme premašila 10 miliona evra, te da je račun preduzeća blokiran za 75 miliona dinara.

Najveći poverioci firme su republička i gradska javna preduzeća.

U "Savremenom domu" trenutno radi 89 radnika od nekadašnjih 800, sadašnji i bivši zaposleni od firme potražuju oko 23 miliona dinara na ime zaostalih plata.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.