Toplane obećavaju tople radijatore

Izvor: RTS, 03.Okt.2019, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toplane obećavaju tople radijatore

Grejna sezona je sve bliža, zvanično počinje 15 oktobra. Iz svih 59 toplana obećavaju dobro grejanje. U toku su tehničke probe daljiskih sistema jer treba, kažu, otkloniti eventualne nedostatke na toplovodima.
Remonti su završeni, negde su rađeni manji negde veći zahvati i svi su najviše radili na zameni zastarelih toplovoda. Kruševačku toplanu, gde je poslednjih godina bilo najviše problema,Vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je pomogla sa 350 miliona dinara, pa nadležni najavljuju bolje grejanje.

"Hladne probe su krenule pre 15 dana, za sada sve što je izdržalo je dobro. Imamo dosta intervecija na vrelovodu koje se trudimo da otklonimo do početka grejne sezone", navodi Saša Lukić iz Službe održavanja u Kruševačkoj toplani
"Tako da će ova toplana biti speremna za sve izazove koje stoje pred nama pred početak grejne sezone. Energenata imamo 12 hiljada tona uglja, proverene su gasne instalacije", tvrdi direktor Toplane u Kruševcu Dragan Azdejković.
U Beogradu i Novom Sadu više nema prepreka, u zavisnosti od vremenskih uslova zagrevanje radijatora može početi i ranije jer su gradske samouprave izmenile odluke o trajanju grejne sezone. Za raniji start spremni su, kažu, u još nekoliko gradova.
"Ukoliko se ispune uslovi koji su propisani o načinu isporuke toplotne energije grada Zrenjanina grejna sezona može da krene i ranije. To znači da tri dana za redom od 21 čas tempertura ne prelazi 12 stepeni", objašnjava Melanija Lojput iz Zrenjaninske toplana.
Najvžnije je što i cene grejanja ostaju po starom.
"Nas u samom startu sezone ne očekuju nikakvi problemi. Nadam se da će i ovi vremeski uslovi biti povoljniji kako bi sezona imala svoj kontinualni tok", kaže direktor Udruženja toplana Srbije Dejan Stojanović.
A za nesmetano grejnje veoma je važna naplata. Nadležni podsećaju u lancu svi uvezani - toplane moraju da plate snabdevačima energenata samo ako potrošči redovno izmiruju račune za grejanje.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.