Temperatura skočila na 39 stepeni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2011, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Temperatura skočila na 39 stepeni

NOVI SAD -

U nekoliko gradova u Srbiji temperatura je danas u 15 sati dostigla 39 stepeni, koliko je izmereno u Beogradu, Nišu, Ćupriji, Leskovcu i Smederevskoj Palanci.

Kako je objavljeno na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, za stepen manje izmereno je u Kruševcu, Valjevu, Kragujevcu, Velikom Gradištu i Kraljevu, dok je u Kuršumliji temperatura iznosila 37 stepeni.

U Negotinu, Požegi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zaječaru, Vranju, Paliću, Novom Sadu, Kikindi, Banatskom Karlovcu, Loznici, Sremskoj Mitrovici u 15 sati temperatura je iznosila 36 stepeni.

Za stepen manje izmereno je u Dimitrovgradu i Somboru, dok je "najsvežije" bilo u Sjenici, gde je temperatura iznosila 33 stepena.

Kada je reč o planinama, na Zlatiboru je u 15 sati temperatura iznosila 31, na Crnom Vrhu 29, a na Kopaoniku 26 stepeni.

Temperatura vazduha je u mnogim mestima u 15 časova porasla za stepen ili dva u odnosu na onu koja je izmerena u 14 sati.

Služba Hitne medicinske pomoći u Novom Sadu je danas i prethodnog dana imala za oko 20 odsto više intervencija nego obično, izjavio je Tanjugu šef smene u Hitnoj pomoći dr Emil Krombholc.

Ekipe hitne pomoći su, u okviru nekoliko desetina intervencija, češće nego obično izlazile po pozivima s javnih mesta, što je karakteristično u ovom periodu kada temperature vazduha prelaze 30 stepeni, rekao je dr Krombholc napominjući da su se javljali uglavnom hronični srčani, plućni i drugi bolesnici.

On je ponovio uobičajene medicinske preporuke za ove prilike o tome da se hronični bolesnici pridržavaju propisanih terapija kao i higijensko - dijetetskog načina života, savetujući svima da unose što više tečnosti, izbegavaju alkohol i jaku hranu i da svoju garderobu prilagode vremenskim uslovima.

Mnogi Novosađani utočište od ovih letnjih žega nalaze na Štrandu, gde se dnevno okupi nekoliko hiljada posetilaca koji, osim osveženja u vodi Dunava, imaju dobre uslove da se na toj plaži zaštite od jakih sunčevih zraka u obilju zelenila i pod suncobranima mnogobrojnih ugostiteljskih objekata.
Pogledaj vesti o: Kruševac,   Zaječar,   Kragujevac,   Vranje

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.