Izvor: Blic, 20.Jan.2018, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TEŽAK ŽIVOT OKONČAN NASILNOM SMRĆU Krušeljvanin koga su ubili maloletnici spavao u napuštenim kućama

Dva maloletnika uhapšena su u Kruševcu zbog sumnje da su ubila Dragana Novosela Čkembu (64), nekadašnjeg lokalnog fudbalera i poznatog navijača.

Kako saznajemo, maloletnici su osumnjičeni da su brutalno pretukli Kruševljanina tako što su ga do iznemoglosti tukli tupim predmetom i naneli mu teške povrede.

Novosel je od teških povreda preminuo 12. januara ove godine na intenzivnom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poslova u Kruševcu rasvetlili su ubistvo 64-godišnjeg Kruševljanina i sudiji za maloletnike Višeg suda u Kruševcu priveli dvojicu maloletnika zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili to krivično delo - saopštila je juče PU Kruševac.

Pretučeni Novosel koga su tinejdžeri napali pronađen je nadomak Železničke stanice u Kruševcu, gde je ležao u jako teškom stanju u jednoj napuštenoj kući.

- Sumnja se da su dvojica maloletnika tupim predmetom nanela povrede oštećenom, od kojih je preminuo 12. januara ove godine na intenzivnom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu - rečeno je u kruševačkoj policiji.

Novosel koji je poslednje godine proveo u Kruševcu uglavnom je živeo u napuštenim objektima. Međutim, gotovo svi Kruševljani su znali ko je on. Zasada nije poznato zbog čega su mladići odlučili da se obračunaju sa njim i nasmrt ga pretuku.

- Ne znamo šta se dogodilo. Nismo ništa čuli. Samo su nam ispričale komšije da je bila policija i Hitna i da su ga zatekli u lošem stanju. Nije mogao da mrdne. Mi smo u šoku, što bi njega bilo ko dirao? Svi su ga znali - ispričali su njegovi poznanici iz Kruševca.

Tinejdžeri su, navodno, prvo verbalno napali čoveka da bi posle i nasrnuli na njega. Međutim, kojim predmetom su ga ubili i zašto, i dalje nije do kraja razjašnjeno.

Ovo, nažalost, nije prvi put da su maloletnici vinovnici takvih tragičnih sukoba.

Kako je "Blic" pisao, slična tragedija dogodila se 14. decembra 2016. godine, kada su u Novom Sadu trojica maloletnika dvanaestogodišnjaka zapalila Dragutina Todorčevića (64) dok je spavao na ulici.

Deca su tada htela da ukradu kolica koja su bila pored dva čoveka koja su spavala na ulici. No, kad u tome nisu uspeli jer su ih Dragutin i drugi čovek koji je bio tu primetili, najmlađi dečak je od njih uzeo svežanj novina, zapalio ih i bacio na Dragutina. Dragutina koji je ležao pokriven ćebetom vatra je ubrzo zahvatila, a deca su u panici pobegla. Nesrećnom čoveku tada je izgorelo 90 odsto tela i on je od posledica preminuo.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.