Struja u vranjska sela stiže najkasnije u subotu

Izvor: Glas javnosti, 20.Jan.2012, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Struja u vranjska sela stiže najkasnije u subotu

VRANJE - Oko 130 domaćinstava u selima Strešak i Kruševa Glava u vranjskoj opštini, koja su dve nedelje bez struje zbog kvara na trafo-stanici, mogla bi danas ili sutra da dobiju električnu energiju, rekao je predsednik mesne zajednice Vlase Dušan Ćosić.

"To zavisi od toga kada će od snega biti očišćen put do trafo-stanice u kojoj treba zameniti transformator", rekao je Ćosić. On je naveo da je od direktora "Elektrodistribucije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Vranje" dobio uveravanje da će kvar biti otklonjen čim mehanizacija bude mogla da dopremi transformator.

Ćosić, koji je i radnik "Elektrodistribucije Vranje", kazao je da je Direkcija za izgradnju Grada Vranja uputila jedno vozilo za čišćenje snega na putu Vlase - Kruševa Glava gde se nalazi trafo-stanica do koje treba dopremiti nov transformator koji je težak pola tone.

"Od Vlasa do Kruševe Glave ima pet kilometara, od snega je očišćeno oko 2,5 kilometara, danas bi trebalo da se očisti ceo put", kazao je Ćosić.

Prema njegovim rečima, na putu od Vlasa do Kruševe Glave, koji je zavejan od Božića, ima snežnih smetova visine i do metar i po. "Situacija u selima Strešak i Kruševa Glava koji su bez struje dve nedelje, strašna je. Sve što su ljudi imali od zaliha hrane u zamrzivačima je propalo, a neki su pokušavali da spasu što se spasti može tako što su zamrzivače iznosili u sneg", rekao je Ćosić.

Prema njegovim rečima, i lokalni putevi do tih sela od kada je pao sneg prohodni su samo za pešake. Ćosić je naveo da su stanovnici područja Poljanice, gde se nalaze Strešak i Kruševa Glava, navikli na jake zime i zavejane puteve, ali da se nikada do sada nije desilo da ostanu bez struje tako dugo.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

STRUJA U VRANJSKA SELA STIŽE NAJKASNIJE U SUBOTU

Izvor: Kurir, 20.Jan.2012

Oko 130 domaćinstava u selima Strešak i Kruševa Glava dobiće struju čim bude probijen put do trafo-stanice ..VRANJE - Oko 130 domaćinstava u selima Strešak i Kruševa Glava u vranjskoj opštini, koja su dve nedelje bez struje zbog kvara na trafo-stanici, mogla bi danas ili sutra da dobiju električnu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.