Spasioci GSS evakuisali izgubljene planinare sa planine Troglav

Izvor: B92, 23.Apr.2023, 20:36

Spasioci GSS evakuisali izgubljene planinare sa planine Troglav

Spasioci Gorske službe spasavanja iz stanice Kruševac noćas su uspešno evakuisali troje izgubljenih planinara sa planine Troglav.

Troje mladih ljudi bili su deo zvanične planinarske ture, ali su se odvojili od njih, krenuli neobeleženim kolskim putem i izgubili. Spasioci GSS-a su ih pronašli oko ponoći, promrzle, bez vode i hrane.

Iz Gorske službe spasavanja još jednom apeluju na sve ljubitelje planinarenja i prirode da u planine uvek odlaze organizovanim planinskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << turama i da se nikako ne odvajaju od grupe, ili da bar obaveste najbliže kuda tačno planiraju da idu, jer u slučaju gubljenja tako će ih najbrže pronaći.

"Adekvatno se oblačite i obuvajte, uvek nosite dovoljno vode sa sobom i neku hranu. I obavezno napunjen telefon, pa čak i eksternu bateriju", poručuju iz GSS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Spasioci evakuisali izgubljene planinare sa Troglava

Izvor: Radio 021, 23.Apr.2023

Spasioci Gorske službe spasavanja, iz stanice Kruševac, prošle noći su uspešno evakuisali troje izgubljenih planinara sa planine Troglav, saopšteno je večeras iz GSS.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.