Slučajni razgovor otkrio silovanje u domu, maloletnik obljubio cimera?!

Izvor: Večernje novosti, 12.Avg.2017, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučajni razgovor otkrio silovanje u domu, maloletnik obljubio cimera?!

Policija proverava da li je štićenik Š. I. (17) OBLjUBIO A. M. (15) u vaspitno-popravnoj ustanovi u Kruševcu. Napastvovanje se navodno dogodilo u sobi koja nije pokrivena kamerama. Osumnjičeni stavljen pod nadzor JOŠ nije poznato da li je zaista došlo do seksualnog i fizičkog zlostavljanja među štićenicima u Vaspitno-popravnom domu u Kruševcu, ali će više toga biti jasno kada policija prikupi sve činjenice i okolnosti. Po prijavi, štićenik Š. I. (17) minulog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << vikenda je napao dve godine mlađeg A. M i silovao ga. Inače, obojica su u VP domu zbog krađe. Za ceo slučaj se, prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", otkrilo tek pre nekoliko dana, budući da oštećeni nije sam prijavio šta se dogodilo, već se do saznanja došlo u razgovoru s njim. - O ponašanju štićenika vodilo se računa, straža ih je redovno obilazila, o čemu postoje snimci sa sigurnosnih kamera - iznosi nezvanično izvor "Novosti". - Ali ono na šta ne može da se utiče jeste da štićenik po zakonu ne sme da bude sam u sobi, a zabranjeno je i njihovo snimanje u tim prostorijama. Iako se kod oštećenog, prema nezvaničnim saznanjima, još od prijema u ustanovu primećivalo određeno problematično ponašanje, nadležni su reagovali odmah nakon saznanja o mogućem delu. Silovanje se navodno odigralo u sobi u kojoj zajedno borave štićenici, u okviru takozvanog poluotvorenog odeljenja Vaspitno-popravnog doma. - A. M. je sproveden na pregled u Opštu bolnicu, gde su primećene povrede koje ukazuju na mogućnost silovanja, a obavešteni su policija, tužilaštvo, Centar za socijalni rad, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija i porodica - iznosi izvor "Novosti". U Višem tužilaštvu čekaju da do njih stigne policijski izveštaj kako bi se odlučilo o daljem postupanju. U Upravi Ministarstva pravde predočavaju za "Novosti" da je A. M. smešten u stacionarni deo, a Š. I. stavljen pod pojačani nadzor. - U VP domu su reagovali po svim pravilima i jednog štićenika odvojili od drugog - navode za "Novosti" u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija. - Protiv Š. I. je pokrenut disciplinski postupak sa prijavom, a vodi se i interna istraga. PROŠL0 10.000 DELINKVENATA U USTANOVI koja je 11. juna obeležila 70 godina postojanja, radi oko 220 zaposlenih, a u proseku boravi oko 200 štićenika, od čega je oko 40 maloletnih. Procenjuje se da je kroz kapije institucije prošlo više od 10.000 mladih ljudi, kojima je izrečena vaspitna mera duža od šest meseci, a kraća od četiri godine. Prijava o plaćenom pružanju seksualnih "usluga" unutar VP do sada nije bilo, rečeno nam je u Upravi.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

STRUČNJACI O NAPADU NA DEČAKA U DOMU "Silovatelj je kukavica"

Izvor: Blic, 12.Avg.2017

Maloletnik I. Š. (17), štićenik Vaspitno-popravnog doma u Kruševcu koji je silovao dve godine mlađeg dečaka M. A. iz Tutina, takođe štićenika Doma, stavljen je pod pojačani nadzor vaspitača...Tužilaštvo sprovodi istragu u vezi s ovim silovanjem o kom je „Blic” pisao i očekuje se da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.