Izvor: Luftika.rs, 10.Dec.2022, 09:35

Slaviša kašikama prokopao tunel pa pobegao iz zatvora: Detallji spektakularnog plana

Slaviša Stanisavljević (42) pobegao je iz zatvora u Kruševcu 24. aprila prošle godine i od tada mu se izgubio svaki trag.
On je uhapšen na granici sa Albanijom po srpskoj poternici 2019. godine.
Preko svog advokata Aleksandra Šćekića tada je izjavio: „Čuo sam da ću da budem osuđen i počeo sam da planiram bekstvo i kopam rupu sa zatvorenikom D. S. (37) koji je bio sa mnom u sobi“.
Inače, osuđen je na tri i po godine zatvora zbog šverca 6 kilograma marihuane. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs <<
Tvrdi da nije kriv, da je osuđen bez ijednog dokaza i da na drogi koja mu se stavlja na teret nema njegov DNK kao i da je to razlog njegovog bekstva.
Slaviša i D. S. su rupu kopali u toaletu, vodila je na tavan, naišli su na letvice, daske i mrežu. To su probili sa dve kašike koje su uzeli iz kuhinje i zaoštrili. Ispomerali su crepove i pobegli preko krova.
Bilo je navoda je otišao u Bugarsku, Mađarsku, Nemačku… ali to nikada nije potvrđeno.
Tadašnji ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je izjavio da je Slaviša dobro poznat policiji, da je osuđivan 13 puta i dodao da se dugo nije desilo da neko pobegne iz zatvora i da je slučaj zato zanimljiv. Uprava za izvršenje krivičnih sankcija suspendovala je sa posla četiri pripadnika Službe za obezbeđenje u Okružnom zatvoru u Kruševcu.
On je i dalje u bekstvu…
Izvor: Telegraf
Vozač „audija“ smrti tvrdi da nije kriv: Na pešačkom pregazio Mihajla, preti  mu 12 godina robije

Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.