STARCE UMRLE OD HLADNOĆE SAHRANILA ROĐAKA

Izvor: Kurir, 20.Dec.2010, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STARCE UMRLE OD HLADNOĆE SAHRANILA ROĐAKA

KRUŠEVAC - Ubila ih nebriga! Supružnici Grozdana (85) i Tomislav (75) Milić iz sela Ljubava kod Kruševca, koji su umrli od zime i gladi, sahranjeni su juče na seoskom groblju. Do večne kuće ispratili su ih meštani sela, ali i rođaka Slavica Milić, koja je organizovala sahranu. Troškove su podelili rođaka i meštani Ljubave.

KRUŠEVAC - Ubila ih nebriga!

Supružnici Grozdana (85) i Tomislav (75) Milić iz sela Ljubava kod Kruševca, koji su umrli >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << od zime i gladi, sahranjeni su juče na seoskom groblju. Do večne kuće ispratili su ih meštani sela, ali i rođaka Slavica Milić, koja je organizovala sahranu.

Troškove su podelili rođaka i meštani Ljubave.

Podsetimo, Milićeva je u petak pronašla beživotna tela bračnog para pošto je njihov psihički oboleli sin Marko (55) rekao da oni „spavaju danima i ne pomeraju se“.

Meštani sela Ljubava ogorčeni su posle ove tragedije:

- Sada ih svi iz države sažaljevaju i obećavaju neke istrage. A kad im je bila potrebna pomoć, svi su ćutali ili okretali leđa. Ovo je sramota i nesreća. Zar da umru od gladi i hladnoće? - kaže meštanin koji je nesrećnim supružnicima ponekad donosio hranu.

Marko Milić, sin pokojnih, posle smrti roditelja privremeno je smešten na neuropsihijatrijsko odeljenje kruševačkog zdravstvenog centra. Još uvek se ne zna šta će biti s njim kad izađe iz bolnice:

- Najverovatnije će biti prebačen u neku drugu kliniku. Ko da brine o njemu kad ovo dvoje više nema? - rekla je jedna meštanka, dodajući da u selu ne pamte da je neko umro na ovakav način.

Svi u selu su znali da Grozdana i Tomislav žive u krajnjoj bedi. Imali su četiri hektara zemlje, ali to niko od njih godinama nije mogao da obrađuje zbog nemoći i bolesti, pa su se prijavili za socijalnu pomoć. Međutim, odbijeni su „jer imaju zemlju“.

- Godinama su preživljavali od naše pomoći. Ponekad smo im donosili hranu i odeću jer nikog drugog nisu imali da im pomogne - kaže meštanka Ljubave.

Kako kažu u selu, nekoliko rođaka Grozdane i Tomislava živi u krajnjoj oskudici u selu Velika Drenova, pa se seljani plaše da i oni ne umru na sličan način.

Radojica Barjaktarović

Zbog nemoći nisu mogli kod lekara

Grozdanin i Tomislavljev sin Marko više od 30 godina je nesposoban za rad. On je više puta lečen u Kruševcu, Padinskoj skeli i Nišu. Dok su bili pokretni, njegovi roditelji su i sami išli kod lekara, ali poslednjih nekoliko godina onemoćali su od gladi i nisu mogli da odlaze na preglede.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.