SCARPS PONOVO AKTIVNI (VIDEO + AUDIO)

Blog: PartyClips.net, 15.Okt.2010, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SCARPS PONOVO AKTIVNI (VIDEO + AUDIO)

Kruševački sastav SCARPS je najavio nastavak aktivnosti, dve godine nakon raspada (jun 2008.). Za sada nam je samo poznato da će održati koncert u Kruševcu u drugoj polovini decembra povodom 20 godina od osnivanja, a mesto i vreme događaja su nam još uvek nepoznati.

Grupa SCARPS je nastala 1990. godine u Kruševcu, a kao osnivač benda se navodi Saša Ognjanović. Zvuk benda je u to vreme najviše bio oslonjen na korene hard core punka i garage rocka, dok je kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu Blogovi << grupu tokom dve decenije postojanja, prošlo više od 15 ljudi. Od samog nastanka, bend je brzo uočen od strane organizatora, te je svojim originalnim stilom sviranja i scenskog nastupa osvojio publiku, što je rezultiralo nastupima širom Srbije i svih ostalih ex-YU republika.
Novo poglavlje benda SCARPS počinje januara 2002. godine, kada se već ustaljena postava okreće tvrdom gitarskom zvuku, koji u najvećoj meri ima korene u hard-core i post-punk psihologiji ranih 80-ih, a dopunjen je savremenom energijom i dinamikom.

Avgusta 2004. godine SCARPS ulaze u studio BAREWIRED u Zemunu i snimaju album SELF-COMMAND koji sadrži trinaest pesama, od kojih su deset na engleskom, a dve na srpskom jeziku, na kome se našlo mesta i za jedan instrumental. Posao producenta je ovog puta obavio Zoran Đuroski, dok su se kao specijalni gosti u dve pesme pojavili Nemanja KojićCoyote i Dejan Utvar. Video spot za naslovnu pesmu (u produkciji Andrije Dabića) je premijerno emitovan na MTV ADRIA, a u to vreme bend beleži nastupe u Splitu (Hr) sa grupom SWEEPER i na  festivalima EXIT (Metal Hammer stage) i NISOMNIA 2006.
Materijal za album MUSICA NON GRATA sniman je tokom 2007. godine u studiju Sweepunk bubnjara Fat Z, dok je kao izdavač u ovom slučaju prisutan Branimir Lokner za etiketu BASEMENT BLUES. U pitanju je split cd, koji je objavljen u paketu sa grupom Schizophrenia iz Vrnjačke Banje. U nastavku teksta možete preslušati pesmu Sa Tobom sa albuma Self-Command, kao i pogledati video spot za istoimenu pesmu, na kojoj gostuje Coyote.
Scarps - Sa Tobom Poslednja postava:
Saša Ognjanović – vokal, gitara
Zlatko Fat Z Petković – bubnjevi, prat. vokal
Ivan Horhe Marković – bas gitara
Marina Vesić – klavijature
Diskografija:
The Scarps - 1991.
Noturno - 1992.
Igra - 1992.
94 - 1994.
Riding On The Cloud - 1996.
Live - 1999.
Skrivene Misli - 2001.
Self-Command - 2006.

Musica Non Grata
- 2007.
Play Pop Or Die (EP) – 2008.
Neka od ovih izdanja možete besplatno downloadovati sa adrese:
http://www.scarps1990.blogspot.com/
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na PartyClips.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PartyClips.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PartyClips.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.