Izvor: RTS, 30.Okt.2021, 14:27

Rekonstruisana dnevna bolnica za onkološke pacijente u Kruševcu

Zahvaljujući podršci bračnog para iz Sjedinjenih Država Anke i Dejvida Erne, višegodišnjih donatora Fondacije "Ana i Vlade Divac", rekonstruisana je dnevna bolnica za onkološke pacijente u Opštoj bolnici u Kruševcu.
Donacija obuhvata nabavku 16 elektomotornih stolica za dijalizu, dvanaestokanalni EKG aparat, sterilizator i sigurnosnu komoru za pripremu hemioterapijskih lekova.

"Drago nam je da možemo da pomognemo, to nam je cilj i poruka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u ovim teškim vremenima da postanemo malo tolerantniji jedni za druge, jer je svima teško, jer nije važno ko kakvo mišljenje ima u vreme pandemije", kaže Ana Divac, osnivač i predsednik UO Fondacije.
Dejvid Erne, donator iz Sjedinjenih Država kaže da bogat čovek nije onaj ko ima novac, već onaj ko može da pomogne drugim ljudima.
"Imao sam sreće da sa suprugom Ankom koja je iz Srbije pomognem ljudima iz vaše zemlje preko Fondacije Divac", rekao je Erne.
U rekonstruisanoj dnevnoj bolnici za onkološke pacijente urađen je i dovod kiseonika za 42 nova bolnička mesta.
"Danas u dnevnoj bolnici radi 14 zdravstvenih radnika, od toga je četvoro lekara. Dnevno se pregleda oko 100 pacijenata, a tridesetak je na hemioterapiji. Ovo su najteži pacijenti koji zahtevaju multidisciplinarni pristup i pažnju zdravstvenih radnika. Ova donacija im sigurno omogućava bolju zdravstvenu zaštitu, bolji komfor", ističe dr Vesna Stević Gajić, direktorka Opšte bolnice u Kruševcu.
Na taj način biće zbrinuti i pacijenti kojima je kiseonik neophodan, te sada bolnica radi sa proširenim kapacitetom, i na zbrinjavanju obolelih od kovida-19.
Vrednost kompletne rekonstrukcije te dnevne bolnice je 15 miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.