Radnici IMK i sutra blokiraju put

Izvor: Mondo, 15.Avg.2012, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici IMK i sutra blokiraju put

Zaposleni u Industriji mašina i komponenata (IMK) "14.oktobar" nastaviće sutra blokadu putnog pravca Kruševac - Jasika.

Ovo je rekao danas Tanjugu predsednik samostalnog sindikata Ljubiša Velimirović, nakon sastanka sa gradonačelnikom Kruševca, izrazivši očekivanje da će rukovodstvo ove fabrike uskoro biti promenjeno.

"Mi smo danas razgovarali sa gradonačelnikom Kruševca (Bratislavom Gašićem) koji nam je obećao da će kontaktirati predstavnike Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << finansija i privrede od kojih očekujemo subvencije za pokretanje proizvodnje", rekao je Velimirović i dodao da će, uprkos tome, zaposleni sutra nastaviti blokadu puta.

Takođe, imamo obećanje gradonačelnika da će uputiti dopis i Ministarstvu zdravlja kako bi rešili pitanje neoverenih zdravstvenih knjižica, kazao je Velimirović, koji veruje da će se uskoro promeniti rukovodstvo u industriji mašina i komponenata.

"Danas smo dobili informaciju da će 23. avgusta Komisija za kadrovska pitanja dati svoje predloge za novi nadzorni odbor u 14. oktobru, a nakon toga očekujemo i smenu generalnog direktora čijim radom nismo zadovoljni", naglasio je predsednik samostalnog sindikata.

Rano jutros, zaposleni u ovoj industriji blokirali su putni pravac Kruševac - Jasika zahtevajući da ovu industriju posete predstavnici Ministarstva finansija i privrede. Blokadu puta organizovali su predstavnici oba reprezentativna sindikata, samostalnog i sindikata "Nezavisnost".

Novinarima je tada rečeno da će sindikati, u zavisnosti od ishoda današnjeg sastanka sa gradonačelnikom Kruševca Bratislavom Gašićem, doneti odluku da li će nastaviti sa iskazivanjem nezadovoljstva.

Kako je Tanjugu kazao Velimirović, predstavnici sindikata doneli su odluku da sutra nastave proteste, kako bi širu javnost upoznali sa problemima 14. oktobra.

(Tanjug, foto: www.14-oktobar.co.rs)
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.