REGISTROVANO ALI NE RADI 17 TURISTIČKIH AGENCIJA

Izvor: Kurir, 03.Dec.2010, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REGISTROVANO ALI NE RADI 17 TURISTIČKIH AGENCIJA

BEOGRAD - Turistička inspekcija saopštila je danas da je kontrolama utvrđeno da 17 registrovanih turističkih agencija u Srbiji ne radi. Kako se navodi, u Beogradu ne radi 12 turističkih agencija: Galija travel, Zeksi bis (Zexi biš), Si-ber, Aero klub, Nekst (Next),

BEOGRAD  - Turistička inspekcija saopštila je danas da je kontrolama utvrđeno da 17 registrovanih turističkih agencija u Srbiji ne radi. Kako se navodi, u Beogradu ne radi 12 turističkih agencija: Galija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << travel, Zeksi bis (Zexi biš), Si-ber, Aero klub, Nekst (Next), Abramović, Posejdon (Poseydon) travel, Milano group, Ineks (Inex) travel, Best reisen, Kuća vina i Cepelintours.

U Novom Sadu ne radi agencija Bojan, u Kraljevu agencija Stekomont, u Kruševcu ne radi Fer turist, dok u Aleksincu ne radi agencija Mega turs, a u Vranju turistička agencija Micotakis.

Dodaje se da je dodatnim kontrolama sprovedenim u predhodna tri meseca utvrđeno i da se za četiri turističke agencije vodi postupak za preispitivanje rešenja o izdavanju licence, a da je 21 turistička agencija brisana ili je u postupku brisanja u Registru turizma.

U saopštenju se naglašava da je utvrđeno da je 559 turističkih agencija nabavilo novu polisu osiguranja od odgovornosti koju moraju da imaju sve vreme važenja licence. Polisom osiguranja od odgovornosti se obezbeđuje šteta putniku koja nastaje neispunjenjem, delimičnim ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja.

Ovom polisom obezbeđuje se i šteta koja je prouzrokovana usled nemogućnosti osiguranika kao organizatora putovanja da izmiri troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu.

Dodaje se da je turistička inspekcija u dodatnim kontrolama, poništila rešenja o izdavanju licence za četiri turističke agencije, jer nisu u roku pribavile polisu osiguranja od odgovornosti.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Srbiji ne radi 17 turističkih agencija

Izvor: Economy.rs, 04.Dec.2010, 04:22

Turistička inspekcija saopštila je danas da je kontrolama utvrđeno da 17 registrovanih turističkih agencija u Srbiji ne radi.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.