Prvi polumaraton u Kruševcu

Izvor: B92, 24.Mar.2016, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi polumaraton u Kruševcu

Prvi kruševački polumaraton biće održan 27. marta, a očekuje se oko 400 trkača.

To su saopštili predstavnici organizatora – Atletsko-rekreativni klub Maratonac.

Seniša Gašić iz Atletsko rekreativnog kluba Maratonac rekao je da se do 20. marta prijavilo 370 takmičara, među kojima su i trkači iz Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine.

"Među prijavljenima je 50 Kruševljana. Očekujemo da će biti oko 400 učesnika jer je prijavljivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moguće i na dan trke", rekao je Gašić i dodao da je dolazak na polumaraton najavila srpska olimpijka u maratonu Ana Subotić.

Trasa polumaratona ide glavnim kruševačkim ulicama, a dužina kruga je 5,275 kilometara. Polumaratonci će trčati četiri kruga, odnosno 21,097 kilometara, dok će rekreativci u trci zadovoljstva trčati jedan krug.

Kruševački maratonac Nenad Živković rekao je da očekuje pobedu, iako će konkurencija biti jaka a trka brza.

Živković je 2013. godine bio vicešampion države u seniorskoj konkurenciji u maratonu, a prošle godine je na Svetskom kupu u maratonu u Italiji kao reprezentativac Srbije zauzeo 14. mesto.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.