Protest opozicije u Kruševcu zbog napada na Borka Stefanovića

Izvor: RTS, 01.Dec.2018, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest opozicije u Kruševcu zbog napada na Borka Stefanovića

Šetnjom centrom Kruševca, a potom tribinom u Beloj sali Kulturnog centra, združena opozicija Srbije je održala protest zbog napada na Borka Stefanovića, lidera Levice Srbije, dvojicu njihovih aktivsta i pripadnike policije – koji se u ovom gradu dogodio pre nedelju dana, uoči tribine Saveza za Srbiju.
Lider Levice Srbije Borko Stefanović poručio je na protestu, pod sloganom "Stop krvavim košuljama", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da su Kruševljani pokazali da "nema tog nasilja, podela i mržnje koji će zaustaviti slobodu i pravdu".

"Pokazali ste da je Kruševac grad slobode koliko god zidova oko vas da stave. A šta smo još pokazali, pošto se to desilo, u našem narodu se kaže 'ista smo krv'. Od prošlog petka i ja sam Kruševljanin i moja krv je ovde", rekao je Stefanović.
Ističe da je opoziciju okupila želja da promene zemlju na bolje.
"Da nam deca ovde ostanu. Da dobiju penzije od kojih mogu da žive i kojima mogu unucima nešto da kupe. Da dođemo u Kruševac dignute glave zato što znamo da ovde rade fabrike u kojima su plate normalne, a ne plate koje su kusur iz nečijeg džepa", dodao je lider Levice Srbije.
Lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas istakao je da opozicija ne želi da se "ničija krv proliva".
"Mi zaista nikog ne mrzimo, zaista nikome ne pretimo, zaista ne želimo da se ničija krv proliva, samo želimo da živimo u normalnoj zemlji u kojoj će svako slobodno moći da kaže šta misli. Moći da prošeta gradom. U kome šetnje neće biti najveće dostignuće demokratije nego normalna stvar", kaže Đilas.
Lider Dveri Boško Obradović naveo je da je ideja ovog skupa da se pokaže "najveća opoziciona solidarnost u savremenoj Srbiji", a član Izvršnog odbora Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović izrazio je nadu da je ovo poslednji skup organizovan sa ciljem da se iskaže solidarnost zbog toga što je neko prebijen zbog različitih političkih stavova.
"Kruševac je od večeras postao simbol protiv organizovanog nasilja u Srbiji", rekao je potpredsednik DSS-a Dejan Šukić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.