Profesori tražili mito, dobili aps

Izvor: Glas javnosti, 06.Jun.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profesori tražili mito, dobili aps

BEOGRAD - Profesori u Mašinsko-elektrotehničkoj školi u Kruševcu LJiljana Petrović (53) i Jovan Lozanac (48), oboje iz Kruševca, uhapšeni su zbog sumnje da su primili mito. Kako je juče saopštio MUP Srbije, Petrovićeva i Lozanac su osumnjičeni da su zahtevali i primili novac od roditelja maloletnog učenika A. P, kako bi mu zauzvrat popravili negativnu ocenu iz engleskog jezika. Petrovićeva, koja je profesor engleskog, kako je saopšteno, tražila je i primila 80 evra, a razredni starešina >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Jovan Lozanac 100 evra.

Prema dosadašnjim saznanjima, LJiljana Petrović je, tokom cele školske godine, u odeljenjima kojima je predavala imala mnogo nedovoljnih ocena. Samo u jednom odeljenju školske 2008/2009. godine od 17 učenika njih 12 je imalo jedinicu iz engleskog jezika, odnosno 71 odsto.

Roditelji su se zbog problema s ocenama obratili razrednom starešini Lozancu, koji je obećao pomoć. On je, kako je navela policija, zauzvrat tražio novac, i to u iznosu koji je Petrovićeva zahtevala, s tim što je deo zadržavao za sebe.

Dvoje profesora uhapšeno je u nastavku borbe protiv korupcije i policija nastavlja rad na rasvetljavanju svih okolnosti vezanih za konkretno krivično delo.

Petrovićeva i Lozanac će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom istražnom sudiji Okružnog suda.  
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.