Početak grejne sezone

Izvor: RTS, 15.Okt.2018, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Početak grejne sezone

Danas i zvanično počinje grejna sezona. To znači da su toplane obavezne da greju stanove.
U Beogradu su noćas u 00.30 toplane pokrenule grejne sisteme.

Grejanje traje od šest do 22 časa, osim nedeljom kada počinje u sedam časova.
Međutim, zbog visokih temperatura za ovo doba godina, grejanje se gasi kada temperatura duže od dva sata bude iznad 15 stepeni.
Građani treba da prijave >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << curenja na mreži ili objekte u kojima uopšte nije krenulo grejanje. 
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je za RTS da daljinsko grejanje funkcioniše bez većih problema. 
Podsetio je da JKP "Beogradske elektrane" snabdeva više od 300.000 beogradskh domova, što je polovina od svih domova u Beogradu, odnosno 17 miliona kvadrata stambenog prostora, i četiri miliona kvadrata poslovnog prostora.
I ostali gradovi u Srbiji kreću u grejnu sezonu. U kruševačkoj elektrani kažu da imaju dovoljno energenata za početak.
Međutim, u Jagodini je došlo do kvara, odnosno "proboja" toplovoda na relaciji Autobuska stanica – naselje Strelište, rekla je Tanjugu direktorka "Toplana" Nadežda Purić Marković.
Ekipe Toplane su na terenu i traže mesto proboja, dodala je ona.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grejanje i zvanično počelo - Miholjsko leto drži radijatore hladnim

Izvor: B92, 15.Okt.2018

Beograd -- Noćas u 0.30 je počela grejna sezona u Beogradu...Zbog visokih temperatura grejanje će biti sa dnevnim prekidima onda kada temperatura bude 15 stepeni, izjavila je direktorka za proizvodnju JKP "Beogradske elektrane" Ivana Kalanja...Ona je za Radio televiziju Srbije rekla da će grejanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.